Baltkrievijā pēdējā laikā aizturēti jau 25 Latvijas valstspiederīgie

Pasaule
LETA 11:44, 26.10.2023 0

Baltkrievijā pēdējā laikā aizturēti un dažādos veidos apsūdzēti jau 25 Latvijas valstspiederīgie, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pavēstīja Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

 

Ir stipras aizdomas, ka vairums, ja ne visi šie gadījumi, ir politiski motivēti, sacīja politiķis.

Kariņš aicināja Latvijas valstspiederīgos nedoties uz Baltkrieviju, jo tur nevalda taisnīgums, un jebkādu nepatikšanu gadījumā Latvijas diplomātiskie pārstāvji saviem tautiešiem nevarēs palīdzēt.

"Mums šobrīd nav nekādu diplomātisko attiecību [ar Baltkrieviju], mums nav nekādas ietekmes, tātad mēs nevarēsim [palīdzēt]," sacīja ārlietu ministrs, piebilstot, ka Latvijas sabiedrība ir pieradusi pie likuma varas un taisnīgas tiesas, bet Baltkrievijā nekā tāda nav.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Pasaule Lukašenko: Piemaskavas terorakta rīkotāji mēģināja bēgt uz Baltkrieviju

Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko apšaubījis Kremļa un Krievijas propagandas apgalvojumus, ka uzbrukumā Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall" iesaistītie cilvēki jau iepriekš gatavojušies atkāpties uz Ukrainu, paziņojot, ka viņi sākotnēji devušies uz Baltkrieviju.

Sabiedrība VDD atkārtoti aicina iedzīvotājus neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju

Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmajās Lieldienu brīvdienās neceļot uz Krieviju vai Baltkrieviju un atgādina par augstajiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem šo valstu teritorijā.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.