Parīzē saistībā ar uzbrukumu Briselē apsūdzēti divi vīrieši

Pasaule
LETA 23:36, 24.10.2023 0

Parīzē tiesa izvirzījusi apsūdzības diviem vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar tunisiešu islāmistu, kurš šomēnes Briselē noslepkavoja divus zviedru futbola līdzjutējus, otrdien ziņu aģentūrai AFP pavēstījusi Francijas prokuratūra.

 

45 gadus vecais terorists Abdesalems Lasueds 16.oktobrī pirms Beļģijas un Zviedrijas komandu futbola spēles noslepkavoja divus Zviedrijas pilsoņus un pēc tam policijas operācijas laikā pats tika nošauts.

Francijas prokuratūra pēc informācijas saņemšanas no Beļģijas tiesu iestādēm sāka oficiālu izmeklēšanu saistībā ar aizdomām par "noziedzīgu teroristu sazvērestību".

Parīzes tiesnesis pirmdien vīriešiem izvirzīja apsūdzības teroristiska noziedzīga grupējuma veidošanā un līdzdalībā slepkavībā, kas saistīta ar teroristu sazvērestību, paziņoja Francijas pretterorisma prokuratūra, piebilstot, ka vīrieši ir apcietināti.

Izmeklēšana saistībā ar abiem aizdomās turamajiem, kuri dzīvo Parīzes reģionā, turpinās, lai noteiktu viņu saikni ar Lasuedu, norādīja prokuratūra.

Viens no aizdomās turētajiem dzīvo Francijā jau gandrīz 20 gadus un noliedz apsūdzības, aģentūrai AFP sacīja viņa advokāts. Uzbrucējs "ir draugs, kuru viņš pazīst jau sen, viņš nav novērojis nekādas radikalizācijas pazīmes. Viņš nekad nebūtu varējis iedomāties šādu rīcību," piebilda advokāts.

Aizdomās turamos un vēl divus cilvēkus policija aizturēja pagājušajā nedēļā. Divus aizturētos policija vēlāk atbrīvoja bez apsūdzību izvirzīšanas.

Lasueds bija aizbēdzis no Tunisijas cietuma, kur izcieta ilgu cietumsodu. Saskaņā ar pieejamajiem dokumentiem viņš bija iesniedzis patvēruma pieprasījumus Norvēģijā, Zviedrijā, Itālijā un Beļģijā, kur viņš turpināja nelegāli uzturēties kopš viņa patvēruma pieprasījuma noraidījuma 2020.gadā. Tika izdots rīkojums par viņa izraidīšanu 2021.gada martā, taču tas netika izpildīts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.

Pasaule Francijā interneta gigantam «Google» noteica 250 miljonu eiro naudassodu

Francijas konkurences regulators trešdien interneta gigantam "Google" noteica 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju ievērot nosacījumus attiecībā uz samaksu mediju uzņēmumiem par to satura izmantošanu.

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.