Vācija beigs finansēt nelegālo migrantu atbalsta organizācijas - Bild

Pasaule
LETA 13:48, 07.10.2023 0

Vācijas valdība plāno beigt finansēt organizācijas, kas Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pēc tam, kad Itālija to kritizēja par šāda finansējumu sniegšanu, piektdien ziņoja Vācijas tabloīds ''Bild".

 
Foto: AFP / LETA

Vācijas 2023.gada budžetā bija piešķirti divi miljoni eiro šādu organizāciju finansēšanai, bet 2024.gada budžeta projektā tās vairs nav pieminētas, ziņoja "Bild".

Tā "nav pārskatīšanās", ziņoja "Bild", atsaucoties uz avotiem Vācijas parlamenta budžeta komitejā.

Laikraksts vēstīja, ka šī finansējuma atcelšanu atbalsta gan valsts kanceleja, gan Ārlietu ministrija. Neviena no šīm institūcijām vēl nebija pieejama komentāru sniegšanai.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni 23.septembrī vēstulē Vācijas kancleram Olafam Šolcam pauda pārsteigumu par Vācijas valdības finansiālo palīdzību organizācijām, kas Itālijā un Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem.

"Ar izbrīnu man ir nācies uzzināt, ka jūsu administrācija, šo soli nekoordinējot ar Itālijas valdību, ir nolēmusi, kā tiek apgalvots, ar ievērojamu finansējumu atbalstīt nevalstiskās organizācijas, kas ir iesaistītas nelegālo imigrantu uzņemšanā Itālijas teritorijā un glābšanā Vidusjūrā," norādīja Meloni.

Vācijas Ārlietu ministrija toreiz paskaidroja, ka, sniedzot atbalstu šīm organizācijām, tiek pildīts parlamenta lēmums.

Finansējuma daļas - no 400 000 līdz 800 000 eiro katru - paredzēts piešķirt projektam aprūpes operācijām uz sauszemes un projektam, kas nelegālajiem imigrantiem palīdz jūrā.

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka pagājušonedēļ pēc sarunām ar savu Itālijas kolēģi preses konferencē aizstāvēja Berlīnes atbalstu migrantu glābšanas misijām jūrā.

"Brīvprātīgajiem jūras glābējiem ir dzīvību glābjošs uzdevums Vidusjūrā," sacīja Bērboka.

Eiropas Savienības (ES) samitā Granadā piektdien Šolcs pauda citu nostāju.

Preses konferencē atbildot uz jautājumu par šo finansējumu, Šolcs uzsvēra, ka to ir apstiprinājis parlaments, nevis valdība.

"Es neizteicu šo priekšlikumu," sacīja kanclers. Atbildot uz jautājumu par viņa personīgo viedokli šajā jautājumā, Šolcs piebilda: "Mans viedoklis ir tāds, ka es neizteicu šo priekšlikumu. Un es arī domāju, ka tas ir nepārprotams."

Granadas samitā dominēja strīds par plānotām izmaiņām ES migrācijas noteikumos. Polija un Ungārija bloķēja iecerētās ES deklarācijas par migrāciju pieņemšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Itālija izstājas no Ķīnas «Vienas jostas, viena ceļa» iniciatīvas

Itālija oficiāli izstājusies no Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" infrastruktūras iniciatīvas, trešdien vēstī laikraksts "Corriere della Sera".

Pasaule Itālijas policija konfiscē 779 miljonus eiro no «Airbnb»

Itālijas finanšu policija pirmdien konfiscēja vairāk nekā 779 miljonus eiro no tiešsaistes mājokļu izīrēšanas platformas "Airbnb" par tā nesamaksātiem nodokļiem.

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

Pasaule Itālijas premjere aicina ANO uz karu bez žēlastības

Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien aicināja ANO sākt "globālu karu bez žēlastības" pret cilvēku kontrabandistiem, reaģējot uz migrantu strauju pieplūdumu Lampedūzas salā.