Kaujinieki atkal no Gazas joslas izšāvuši raķetes uz Izraēlu

Pasaule
LETA 22:07, 07.10.2023 0

Kaujinieki sestdienas vakarā atkal no Gazas joslas izšāvuši raķetes, kas trāpījušas vairākās vietās Izraēlā, tostarp Telavivā, ziņo Izraēlas glābšanas dienests "Magen David Adom"(MDA).

 

Organizācija kā skartās teritorijas minēja Telavivu, Rišonlecijonu un Batjamu.

Lielākā daļa neatliekamās palīdzības izsaukumu bija saistīti ar Batjamas rajonu, norādīja MDA.

Glābēju komandas pārmeklē arī citas teritorijas, no kurām ir ziņojumi par cietušajiem.

Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns "Izedina al Kasama brigādes" paziņojis, ka sestdienas vakarā uz Telavivu izšāvis vēl 150 raķetes. Sociālajā tīklā "Telegram" grupējums paziņoja, ka tā bija "atbilde uz Gazas pilsētas centrā esošā dzīvojamā torņa bombardēšanu".

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.

Pasaule Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.