Polija noraida absurdos apgalvojumus par vīzu skandāla mērogiem

Pasaule
LETA 18:26, 20.09.2023 0

Reaģējot uz Vācijas pieprasījumu sniegt paskaidrojumus, Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kamiņskis trešdien noraidījis "absurdos" apgalvojumus par Polijas vīzu skandāla mērogiem.

 

"Diemžēl vācu prese pieķērusies opozīcijas pilnīgi absurdajam naratīvam par mūsu risināmās lietas mērogiem," raidsabiedrībai "Radio Zet" norādīja ministrs.

"Es vakar runāju ar Vācijas iekšlietu ministri. Es paskaidroju par patiesajiem mērogiem. Es viņai apliecināju, ka tā ir tikai opozīcijas vēlēšanu kampaņa, un mudināju viņu neticēt šiem mēsliem," sacīja Kamiņskis.

Atbilstoši Polijas mediju versijai esot izveidota sistēma Šengenas vīzu izsniegšanai Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu pilsoņiem apmaiņā pret naudu, kurā iesaistīti Polijas konsulāti un šo reģionu uzņēmumi.

Polijas varasiestādes apgalvo, ka izsniegti daži simti Polijas darba vīzu, savukārt opozīcija uzstāj, ka to patiesais skaits varētu būt ap 250 000.

Polijas slepenais dienests pagājušajā nedēļā paziņoja, ka aizturēti septiņi cilvēki.

No septiņiem aizturētajiem apcietināti trīs, pavēstīja prokuratūra, kas izmeklē apsūdzības par vīzu iegūšanu krāpnieciskā ceļā.

Polijas mediji arī ziņo, ka shēmā, ko opozīcijā esošā liberāli konservatīvā partija "Pilsoniskā platforma" nodēvējusi par "21.gadismta lielāko Polijas skandālu", bijusi iesaistīta Ārlietu ministrija.

Skandāla rezultātā pagājušajā nedēļā atkāpās Polijas ārlietu ministra vietnieks Pjotrs Vavžiks. Tiesa, oficiālais demisijas iemesls ir "sadarbības trūkums".

Polijas mediji ziņo, ka Vavžiks pēc pašnāvības mēģinājuma ievietots slimnīcā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Polijas parlamentā sākas debates par abortu likumu liberalizāciju

Polijas premjerministrs Donalds Tusks priekšvēlēšanu kampaņā solīja stiprināt sieviešu tiesības un sekmēt piekļuvi abortam. Pašreiz Polijā ir spēkā viens no stingrākajiem abortu likumiem Eiropas Savienībā (ES).

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Pasaule Krievijas spārnotā raķete ielidojusi Polijas gaisa telpā

Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā, uz nepilnu minūti ielidoja Polijas gaisa telpā, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.