Pārskaitusies Krievija pirmdien izsaukusi Francijas vēstnieku

Pasaule
LETA 00:33, 19.09.2023 0

Krievija pirmdien izsaukusi Francijas vēstnieku, apsūdzot Francijas amatpersonas par atteikšanos nodrošināt Krievijas žurnālistiem piekļuvi prezidenta Emanuela Makrona preses konferencei G20 samita laikā.

 

Maskava apgalvo, ka Francijas preses konferences organizatori Deli liedza Krievijas valsts mediju "RIA Novosti" un "Rossija segodņa" reportieriem iekļūt konferencē un mēģināja konfiscēt viņu tālruņus.

"Valsts iestādēm pieprasīja pārtraukt izdarīt spiedienu un diskriminēt nevēlamus plašsaziņas līdzekļus, pārtraukt birku piekāršanu un izturēties pret Krievijas plašsaziņas līdzekļiem tāpat, kā Krievijā izturas pret Francijas žurnālistiem," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Avots Francijas diplomātu aprindās aģentūrai AFP norādījis, ka Krievijas versija par notikušo ir nepatiesa. "Neviens, protams, nesalauza nevienu telefonu, un mums nācās noraidīt aptuveni trīsdesmit dažādu valstu žurnālistus, jo telpā trūka vietas," stāstījis avots.

Arī AFP reportieris preses konferencē novēroja, ka telpa bija pilna un ka daži žurnālisti tika atraidīti.

Krievija jau sen vaino Franciju par tās žurnālistu diskrimināciju, arī gadījumā, kad Elizejas pils atteicās piešķirt akreditāciju Maskavas propagandas kanālam RT.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes laikā Francijā 2017.gadā Makrons apsūdzēja Krievijas propagandas medijus RT un "Sputnik" par nepatiesas informācijas publicēšanu Francijas prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. Francijas prezidents norādīja ka tā dēvētie Krievijas mediji patiesībā ir totalitārā režīma ietekmes orgāni un maldinošas propagandas izplatītāji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Kultūra Makrons: Depardjē kļuvis par «vajāšanas» mērķi

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka izvarošanā un seksuālā uzbrukumā apsūdzētais franču aktieris Žerārs Depardjē, kuru tagad kritizē arī par seksiskiem izteikumiem, ir kļuvis par "vajāšanas" mērķi.

Pasaule Makrons aicina Izraēlu izbeigt Gazas joslas civiliedzīvotāju bombardēšanu

Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien aicināja Izraēlu izbeigt civiliedzīvotāju bombardēšanu Gazas joslā, sakot, ka tai "nav attaisnojuma" un ka viņu nāve izraisa "aizvainojumu".

Pasaule Franču problēmas! Makrons plāno ar likumu cīnīties pret gultas blaktīm

Francijas prezidenta Emanuela Makrona pārstāvētā centriskā partija "Renesanse" gatavos likumprojektu, lai cīnītos pret gultas blakšu izplatību, kas satrauksi sabiedrību.