Pie Bahmutas esot pārrauta krievu aizsardzības līnija

Pasaule
LETA 18:34, 18.09.2023 0

Ukrainas sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis pirmdien paziņojis, ka ukraiņi pārrāvuši krievu aizsardzības līniju pie Bahmutas.

 

"Bahmutas rajonā turpinās sīvas kaujas. Pēc (..) Andrijivkas un Kļiščijivkas zaudēšanas pagājušajā nedēļā ienaidnieks no dažādiem virzieniem veic daudzus pretuzbrukumus, neveiksmīgi cenšoties atgūt zaudētās pozīcijas," norādījis Sirskis.

Viņš paskaidrojis, ka šīs no pirmā acu uzmetiena nelielās apdzīvotās vietas bija svarīgs elements pretinieka aizsardzības līnijā, kas stiepās no Bahmutas līdz Horļivkai.

"Mūsu karaspēka veiksmīgu darbību rezultātā ienaidnieka aizsardzības līnija, kuru tas mēģināja aizvērt, metot kaujā visas esošās rezerves, tika caursista," uzsvēris komandieris.

Viņš arī pavēstījis, ka kaujās Bahmutas virzienā sakautas vislabāk sagatavotās krievu vienības - 72.atsevišķā motorizēto kājnieku brigāde, kā arī 31. un 83.atsevišķā desanta triecienbrigāde.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Lasiet arī

Kultūra Pēc 11 gadu pārtraukuma, grupa «Otra Puse» nāks klajā ar albumu (+VIDEO)

Ģitārists Jānis Čubars pēc melodijas noklausīšanās jau nākamajā dienā ir klāt ar gatavu tekstu jaunajai dziesmai.

Ekonomika «Rīgas ūdens» plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu

Uzņēmums "Rīgas ūdens" nākamajos gados plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.

Sabiedrība Lietuvas sociāldemokrāti turpinās sarunas par koalīciju

Lietuvas Sociāldemokrātu partijas līdere Vilija Blinkevičūte naktī uz pirmdienu tikās ar centriski kreisās Demokrātiskās partijas "Lietuvas vārdā" līderi Sauļu Skverneli un centriski kreisās Zemnieku un zaļo savienības vadītāju Ramūnu Karbauski, vienojoties turpināt sarunas par kopīgu darbu nākamajā valdošajā koalīcijā.

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā palaikam spīdēs saule

Pirmdien Latvijā palaikam spīdēs saule, dienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, prognozē sinoptiķi.