Rumānija paziņo, ka draudu gadījumā notrieks Krievijas dronus

Pasaule
LETA 08:29, 16.09.2023 0

Rumānija ir gatava notriekt Krievijas dronus, kas tai radīs nopietnus draudus, piektdien pavēstīja Rumānijas aizsardzības štāba priekšnieka vietnieks ģenerālis Georgica Vlads.

 

Ņemot vērā Krievijas biežos uzbrukumu Ukrainas Donavas ostām, kas atrodas tieši līdzās Rumānijas teritorijai, Rumānija Donavas deltas rajonā izvietojusi aptuveni 600 karavīru un radiolokācijas sistēmas, sacīja Vlads.

"Mēs esam izvietojuši vairākus radarus, mums ir aktivizēta aizsardzības sistēma, un mēs NATO apspriedām ar sabiedrotajiem risinājums tam, kā pretstāvēt Krievijas agresijai," sacīja ģenerālis.

Atbildot uz jautājumu, vai Rumānija ir gatava pielietot savu pretgaisa aizsardzības sistēmu, Vlads to neizslēdza.

"Atkarībā no draudu līmeņa mēs esam gatavi pielietot visus mūsu rīcībā esošos militāros līdzekļus, lai aizstāvētu Rumānijas teritoriju,." sacīja ģenerālis.

13.septembrī Rumānijā Tulčas apgabalā tika atrastas jaunas atlūzas, kas ir līdzīgas drona fragmentiem. Atlūzas šoreiz atrastas 14 kilometru attālumā no robežas.

14.septembrī Rumānijas Aizsardzības ministrija līdzās robežai ar Ukrainu paplašināja lidojumiem slēgto zonu.

Šonedēļ Plauru ciemā iepretim Ukrainas Izmajilai sāka būvēt bumbu patvertnes.

Krievijai veicot kārtējo uzbrukumu Ukrainas ostām, iedzīvotāji Rumānijā saņēma pirmos ziņojumus par trauksmi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Sabiedrība VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.