Ņujorkas mērs: Migrantu pieplūdums sagraus pilsētu

Pasaule
LETA 06:51, 08.09.2023 0

Ņujorkas mērs no Demokrātu partijas Ēriks Adamss šonedēļ cēla trauksmi par finansiālo slogu, ko pilsētai rada tūkstošiem patvēruma meklētāju pieplūdums katru mēnesi, no kuriem daudzus uz Ņujorku nosūta ASV dienvidu štatu republikāņu gubernatori.

 

"Šī problēma sagraus Ņujorku," Adamss trešdienas vakarā sacīja publiskā sanāksmē, kurā viņš atbildēja uz pilsētas iedzīvotāju jautājumiem.

Mērs sacīja, ka Ņujorkā katru mēnesi ierodas 10 000 migrantu "no visas pasaules". Tur ir ieradušies 110 000 migrantu, kopš Teksasas republikāņu gubernators Gregs Ebots sāka migrantu aizvešanu uz Ņujorku ar autobusiem.

"Mums vajag pabarot, apģērbt, izmitināt, izglītot bērnus, mazgāt viņu gultasveļu, sniegt viņiem visu vajadzīgo, veselības aprūpi," sacīja Adamss.

Ebots ir sūtījis migrantus arī uz citām demokrātu pārvaldītām pilsētām, tostarp uz Vašingtonu un Losandželosu.

Viņa piemēram sekojuši arī citi republikāņu gubernatori un pat daži demokrātu gubernatori, sākot migrantu aizvešanu no savas jurisdikcijas.

Migrantu sūtīšana uz demokrātu bastioniem ir kļuvusi par amerikāņu labējo politiķu līdzekli ASV prezidenta Džo Baidena imigrācijas politikas nosodīšanai, jo šī politika ļāvusi migrantiem lielā skaitā šķērsot ASV robežu ar Meksiku.

Pilsētu mēri atzīst, ka vietējās atbalsta sistēmas nav piemērotas tik liela migrantu skaita uzņemšanai.

Melnādainais mērs Adamss, kurš ir bijušais policists un pārstāv Demokrātu partijas mēreno spārnu, augustā lēsa, ka atbalsta pakalpojumu sniegšana ienākošajiem migrantiem izmaksā 12 miljardus ASV dolāru trīs gadu laikā.

"Ņujorkiešu līdzjūtība var būt neierobežota, bet mūsu resursi tādi nav," Adamss sacīja augusta sākumā.

Adamss trešdien nosauca Ebotu par "trako", bet arī atkārtoti sūrojās, ka pašlaik demokrātu kontrolētā federālā valdība nepietiekami risina šo problēmu.

Bezpajumtnieku un migrantu aizstāvju grupas nosodīja Adamsa izteikumus, nosaucot tos par "neapdomīgu un neproduktīvu baiļu uzkurināšanu".

"Šī bīstamā retorika ir kas tāds, ko varētu gaidīt no galējiem politiķiem (..) nevis no tādas pilsētas mēra, kas vienmēr laipni uzņēmusi un cildinājusi savu daudzveidīgo un kritiski svarīgo imigrantu kopienu," ceturtdien kopīgā paziņojumā pavēstīja Juridiskās palīdzības biedrība un Bezpajumtnieku koalīcija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.