ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

Pasaule
LETA 11:03, 31.08.2023 0

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.

 

Valsts departaments otrdien informējis Kongresu par 80 miljonus dolāru lielo palīdzības paketi, kas gan ir neliela salīdzinājumā ar nesenajām Taivānas bruņojuma iegādēm no ASV.

Taču tā ir pirmā reize, kad Taibeja saņem palīdzību saskaņā ar Ārvalstu armiju finansēšanas programmu.

ASV tradicionāli ieročus Taivānai ir pārdevušas, nevis piešķīrušas, taču tagad pieaugušas bažas, ka Ķīna varētu gatavot iebrukumu.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu. Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Ķīnas vēstnieci varētu atsaukt no Igaunijas

Ķīnas vēstniece Igaunijā Guo Sjaomei brīdinājusi, ka Taivānas pārstāvniecības atvēršana Igaunijā arī ar Taibejas nosaukumu var nozīmēt viņas atsaukšanu, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule ASV karakuģis izbraucis cauri Taivānas šaurumam

ASV karaflote pavēstīja, ka tās eskadras mīnu kuģis "Milius" izbraucis cauri Taivānas šaurumam "navigācijas brīvības" operācijas ietvaros vairākas dienas pēc tam, kad Ķīna ap Taivānu bija sarīkojusi vērienīgus militāros manevrus.

Pasaule Taivānas tuvumā atrodas astoņi Ķīnas karakuģi

Ūdeņos Taivānas tuvumā otrdien atrodas astoņi Ķīnas karakuģi, pavēstīja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ķīna manevros imitē Taivānas noslēgšanu

Ķīna pirmdien trešajā manevru dienā ap Taivānu imitēja salas noslēgšanu.