Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Pasaule
LETA 03:53, 25.08.2023 0

Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.

 

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas izdevumi patvēruma sfērā 2022. un 2023.gadā pieauga par 1,85 miljardiem sterliņu mārciņu, salīdzinot ar 2,12 miljardiem sterliņu mārciņu 2021. un 2022.gadā. Pirms desmit gadiem - 2012./2013.gadā - ministrijas izdevumi patvēruma sfērā bija kopumā tikai 500,2 miljoni sterliņu mārciņu.

Valdības šodien publiskotie statistikas dati arī liecina, ka 80% patvēruma lūdzēju uz sākotnējo lēmumu gaida ilgāk nekā sešus mēnešus.

Lai nokļūtu Lielbritānijā, Lamanša šaurumu šogad nelegāli šķērsojuši jau 19 000 cilvēku.

Jūnijā beigās Lielbritānijā uz sākotnējo lēmumu patvēruma lietā gaidīja kopumā 175 457 cilvēki, kas ir par 44% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un lielākais skaits kopš 2010.gada, kad valdība sāka veidot šādu statistiku. No šiem migrantiem 139 961 uz sākotnējo lēmumu gaidīja ilgāk nekā sešus mēnešus, kas ir par 57% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn un arī ir jauns rekords.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija šo sastrēgumu skaidro ar to, ka sistēmā ienāk vairāk lietu, nekā saņem sākotnējo lēmumu.

Taču trīs mēnešu laikā līdz jūnija beigām to lietu skaits, kas gaida izskatīšanu, palielinājās par nepilnu 1%, kas liecina, ka lietu skaita pieaugums palēninās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.