Polijā notiek valsts pamatīgākā militārā parāde pēdējos gadu desmitos (+VIDEO)

Pasaule
LETA 15:44, 15.08.2023 0

Polijā otrdien ar plašu militāro parādi tiek atzīmēta Bruņoto spēku diena, pieminot Polijas armijas uzvaru pār Sarkano armiju Varšavas kaujā 1920.gadā. CNN to nosauca par Polijas lielāko militāro parādi pēdējo gadu desmitu laikā.

 
Foto: CNN

Militārajā parādē Varšavā plānots izrādīt jauno moderno Polijas armijas seju, paziņojis premjerministra vietnieks, aicinot cilvēkus lielā skaitā apmeklēt šo pasākumu.

Polijas Bruņoto spēku diena ik gadu 15.augustā tiek atzīmēta par godu uzvarai pār Padomju Krievijas karaspēku 1920.gada kaujā pie Varšavas. Polijas armijas uzvara Varšavas kaujā 1920.gada augustā noteica ne tikai Polijas, bet arī visas Eiropas nākotni. Tā nozīmēja ne tikai Sarkanās armijas sakāvi, bet arī apturēja Eiropas tautu sovjetizāciju.

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks sacīja, ka parādē būs aplūkojami modernākie Polijas ieroči, tai skaitā ASV ražotās daudzlādiņu reaktīvās iekārtas HIMARS, tanki "Abrams M1A1" un tanki "K2", kas iegādāti no Dienvidkorejas, kā arī ASV ražotie iznīcinātāji "F-16" un pašu poļu ražotā kara tehnika.

Pie Varšavas Nacionālā stadiona notiks arī īpašs militārais pikniks, kur poļi varēs satikt karavīrus un tuvumā aplūkot viņu ekipējumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.