Gruzijas separātiskajos reģionos palicis mazāk Krievijas karavīru

Pasaule
LETA 13:13, 07.08.2023 0

Eiropas Savienības (ES) novērotāju misija pamanījusi, ka Krievijas kontrolētajos separātiskajos Gruzijas reģionos Dienvidosetijā un Abhāzijā palicis mazāk Krievijas karavīru, pavēstīja misijas vadītājs Dimitrijs Karabalis.

 

"Viņi arī izveduši daudz tehnikas," ziņu aģentūrai DPA norādīja grieķu diplomāts.

Gruzijas pusē līdzās administratīvajām robežām ar Dienvidosetiju un Abhāziju, tās ir attiecīgi 390 un 150 kilometrus garas, patrulē aptuveni 200 ES novērotāju.

Kā norādīja Karabalis, viņš nesaskata akūtus atklāta konflikta izraisīšanās draudus uz robežām ar separātiskajiem reģioniem.

Krievija separātiskajos reģionos pieredzējušos un apmācītos karavīrus ir aizstājusi ar nepieredzējušiem karavīriem un robežsargiem, sacīja diplomāts.

Pieredzējušākie karavīri nosūtīti karot uz Ukrainu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Interesanti fakti VVC direktors aicina atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma lietošanas

Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem pauda aicinājumu atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma - Sakartvelo - lietošanas.

Sabiedrība Parlamentā diskutēts par Gruzijas otra nosaukuma «Sakartvelo» lietošanu

Saeimas Ārlietu komisijas sēdē šodien plkst.10 deputāti ar Ārlietu ministrijas un Valsts valodas centra (VVC) pārstāvjiem diskutēs par Gruzijas otra nosaukuma "Sakartvelo" lietošanu.

Pasaule Gruzijas prezidente: notikumi Kalnu Karabahā mainīs Kaukāza nākotni

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili pirmdien vizītes laikā Igaunijā paziņoja, ka pēdējās nedēļas notikumi saistībā ar Kalnu Karabahu mainīs visa Kaukāza nākotni, otrdien vēsta Igaunijas sabiedriskā televīzija.

Pasaule Gruzijas prezidente: Lavrova ģimenes locekļu kāzas valstī nenotiks!

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova ģimenes locekļu kāzas Gruzijā nenotiks, sestdien paziņoja Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili, vienlaikus aicinot gruzīnus boikotēt lidsabiedrību "Georgian Airways", kura atsākusi reisus ar Krieviju.