ASV dienvidrietumos turpinās liels karstums

Pasaule
LETA 08:08, 31.07.2023 0

ASV Arizonas štata galvaspilsētā Fīniksā karstums pārsniedz 43 grādu atzīmi jau 31 dienu pēc kārtas, un Kalifornijā plosās plaši savvaļas ugunsgrēki.

 

ASV Nacionālais Meteoroloģijas dienests (NWS) ziņoja, ka Fīniksā svētdien karstums sasniedza 43,8 grādus pēc Celsija.

Pasaules Meteoroloģijas organizācija un Eiropas Savienības Kopernika Klimata izmaiņu dienests (C3S) ceturtdien pavēstīja, ka jūlijā pārkāpti karstuma rekordi un tas, visticamāk, ieies vēsturē kā karstākais mēnesis, kāds līdz šim reģistrēts.

ASV dienvidrietumos - no Teksasas līdz Arizonai un Kalifornijas tuksnesim - lielais karstums sākās jūnija beigās. Svētdien Kalifornijas Mohaves tuksnesī lielā vēja dēļ strauji izpletās plašs savvaļas ugunsgrēks, kuru ugunsdzēsējiem vēl nav izdevies ierobežot. Taču ugunsdzēsēji ziņoja par progresu cīņā ar vēl vienu lielu ugunsgrēku tālāk uz dienvidiem, kura dēļ sestdien nācās evakuēt vairāk nekā 1300 cilvēku.

Lielais karstums ASV laupījis dzīvību desmitiem cilvēku, un visvairāk cieš nabadzīgākie amerikāņi, kas nevar atļauties gaisa kondicionēšanu.

Karstums iespaidojis arī dzīvnieku uzvedību. Kalifornijas pilsētā Bērbankā policijai tika ziņots dzīvojamajā rajonā klīstošu lāci, kuru policisti atrada kādas mājas pagalmā džakuzi vannā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: Vāciešiem galvenā prioritāte ir imigrācijas samazināšana

Galvenais, ko Vācijas iedzīvotāji grib no savas valdības, ir imigrācijas samazināšana, liecina trešdien publicēti starptautiskas aptaujas rezultāti.

Pasaule Ziemeļmaķedonijas parlamenta un prezidenta vēlēšanās uzvarējusi labējā opozīcija

Ziemeļmaķedonijā trešdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ir uzvarējusi labējā opozīcija un tās atbalstītā prezidenta kandidāte, liecina vēlēšanu rezultāti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas.

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Lasiet arī

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.