Bergmanis: Kosovā mūsu karavīru profesionalitāti novērtē augstu

Pasaule
VS.LV 15:44, 20.07.2023 0

Pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (AS), iniciatīvas no šī gada 16. līdz 19.jūlijam komisijas pārstāvji apmeklēja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingentu NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā KFOR (Kosovo Force) un tikās ar sabiedroto spēku vadību, informēja frakcijas "Apvienotais saraksts - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" sabiedrisko attiecību konsultante Mudrīte Grundule.

 

"Latvijas karavīru profesionalitāti, sagatavotību un kaujasspējas ļoti augstu novērtējusi miera uzturēšanas operācijas KFOR un KFOR Regional Command East vadība. Mūsu karavīri dod lielu ieguldījumu ne vien Latvijas, bet visas Eiropas drošības stiprināšanā," pēc atgriešanās no Kosovas atzīst Raimonds Bergmanis.

Ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu pie Eiropas robežām un nepieciešamību situāciju stabilizēt, kā arī Latvijas apņemšanos pildīt saistības attiecībā pret NATO un saviem partneriem, valdība jau atbalstījusi NBS karavīru dalības pagarināšanu NATO starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā līdz 2025.gada 31.decembrim, un rudenī par to vēl jālemj Saeimai.

Vizītes mērķis bija parlamentārās kontroles ietvaros vērtēt mūsu karavīru spējas un izaicinājumus misijā, sadarbības sekmīgumu ar NATO spēkiem un operācijas turpināšanas nepieciešamību atbilstoši kopīgajām ārpolitiskajām aktualitātēm, vienlaikus sekmējot parlamenta izpratni un stiprinot sadarbību ar Latvijas NBS kontingentu.

Vizītē piedalījās gan koalīcijas, gan opozīcijas deputāti: Raimonds Bergmanis (AS), Jānis Skrastiņš (JV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Atis Švinka (PRO). R.Bergmanis norāda, ka valsts drošības jautājumos nav koalīcijas un opozīcijas, un visi ir iesaistīti drošības stiprināšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.