Zelenskis aicina Baidenu pieņemt lēmumu par Ukrainas uzaicināšanu iestāties NATO

Pasaule
LETA 07:11, 04.07.2023 0

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā telekanālam CNN aicinājis ASV prezidentu Džo Baidenu pieņemt lēmumu, lai Ukraina nākamnedēļ NATO samitā Viļņā tiktu uzaicināta iestāties aliansē, pat ja tās dalība būs iespējama tikai pēc tam, kad būs beidzies karš ar Krieviju.

 

Intervijā Zelenskis sacīja, ka Baidens ir "lēmuma pieņēmējs" par to, vai Ukraina būs NATO dalībvalsts.

"Viņš atbalsta mūsu nākotni NATO," bet uzaicinājums tagad būtu milzīgs stimuls Ukrainas karavīriem, teica Ukrainas prezidents.

"Tagad," uzsvēra Zelenskis, atbildot uz jautājumu, kāpēc ar uzaicinājumu nevarētu pagaidīt.

"Tas ir ļoti svarīgi." viņš sacīja.

"Ir tik svarīgi just, ka nākotnē būsim starp sabiedrotajiem," piebilda Ukrainas prezidents.

Zelenskis uzsvēra, ka saprot, ka Ukraina "nekādā gadījumā nebūs NATO dalībvalsts pirms kara beigām".

"Mēs visu saprotam," viņš sacīja.

"Taču šis signāls ir patiešām ļoti svarīgs. Un tas ir atkarīgs no Baidena lēmuma," norādīja Ukrainas prezidents.

NATO samits Viļņā notiks 11. un 12.jūlijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Laikraksts: Vīne kļuvusi par Krievijas spiegu centru Eiropā

Vīne ir kļuvusi par vienu no Krievijas izlūkdienestu spiegošanas un operatīvās darbības centriem Eiropā, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Austrijas izlūkdienestos un rietumvalstu amatpersonām.

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Francijas iekšlietu ministrs brīdina par iespējamajiem nemieriem pēc vēlēšanām

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piektdien brīdinājis par iespējamajiem nemieriem pēc gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Lasiet arī

Sabiedrība Stoltenbergs: NATO ir gatava aizstāvēt Latviju

Nevajag šaubīties par alianses gatavību un spēju aizstāvēt visus sabiedrotos, akcentēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču pirms NATO Austrumu flanga valstu samita.

Sabiedrība Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Sabiedrība Rīgas NATO Austrumu flanga valstu samitā piedalīsies arī Stoltenbergs

Rīgā 11.jūnijā notiks NATO Austrumu flanga samits, kurā līdzās Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Somijas un Ungārijas prezidentiem un Zviedrijas premjerministram piedalīsies arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, informēja Latvijas prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.