Ziemeļkorejas palaistais militārās izlūkošanas satelīts iekritis jūrā

Pasaule
LETA 06:01, 31.05.2023 0

Ziemeļkoreja trešdienas rītā palaida militārās izlūkošanas satelītu, bet tas iekrita jūrā, ziņoja valsts mediji.

 

"Palaistā jaunā satelīta nesējraķete "Cheollima-1" nogāzās Korejas Rietumu jūrā, jo tā zaudēja impulsu divpakāpju dzinēja anomāla starta dēļ," ziņoja ZIemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Dienvidkorejas armija pavēstīja, ka Ziemeļkorejas palaistajai raķetei bijis "anomāls lidojums", un izteica pieņēmumu, ka satelīta palaišana bijusi neveiksmīga.

Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs paziņoja, ka raķete iekritusi ūdenī pie Korejas pussalas rietumu piekrastes.

Uzreiz pēc satelīta palaišanas Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas iedzīvotāji tika aicināti sagatavoties evakuācijai. Vēlāk šis aicinājums tika atcelts.

Japānas valdība aktivizēja raķešu brīdinājuma sistēmu Okinavas prefektūrai, aicinot iedzīvotājus evakuēties uz ēkām vai pazemi. Šie aicinājumi vēlāk tika atcelti.

Ziemeļkoreja otrdien bija apstiprinājusi, ka palaidīs izlūkošanas satelītu, lai novērotu ASV un tās partneru bruņoto spēku darbības reālajā laikā.

Japāna pirmdien paziņoja, ka Phenjana to infomējusi par satelīta palaišanu laikā no 31.maija līdz 11.jūnijam. Tokija tomēr brīdināja, ka Phenjana varbūt patiesībā plāno veikt ballistiskās raķetes izmēģinājumu, spītējot starptautiskām sankcijām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Ziemeļkoreja paziņo, ka izmēģinājusi «zemūdens kodolieroču sistēmu»

Ziemeļkoreja piektdien paziņoja, ka ir izmēģinājusi "zemūdens kodolieroču sistēmu", atbildot uz ASV, Dienvidkorejas un Japānas kopīgām jūras spēku mācībām.

Pasaule Ziemeļkoreja paziņo par ballistiskās raķetes izmēģinājumu

Ziemeļkoreja pirmdien paziņojusi par sekmīgu vidējas darbības rādiusa cietās degvielas ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Pasaule Ziemeļkoreja palaidusi ballistisko raķeti

Ziemeļkoreja svētdien palaidusi ballistisko raķeti, pavēstīja tās kaimiņvalstis Dienvidkoreja un Japāna.

Pasaule Kims: Ziemeļkoreja vairs necentīsies panākt apvienošanos ar Dienvidkoreju

Ziemeļkoreja vairs necentīsies panākt atkalapvienošanos ar Dienvidkoreju, svētdien valdošās Strādnieku partijas centrālkomitejas plēnumā paziņoja Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns.