Lietuva Ukrainai piegādās pretdronu aprīkojumu, munīciju un pārtiku

Pasaule
LETA 17:04, 26.05.2023 0

Lietuvas nākamajā militārās palīdzības Ukrainai paketē būs aprīkojums bezpilota lidaparātu darbības traucēšanai, munīcija, militārās pārtikas krājumi un cita veida atbalsts, paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

 

Lietuvas Aizsardzības ministrijā piektdien informēja, ka kārtējo militārās palīdzības paketi ministrs prezentējis ceturtdien notikušajā attālinātajā Ukrainu atbalstošo valstu sanāksmē Ramšteinas formātā.

"Anušausks paziņoja, ka nākamajā palīdzības paketē Lietuva Ukrainai piegādās aprīkojumu bezpilota lidaparātu darbības traucēšanai, munīciju, militārās uzturdevas un cita veida palīdzību," paziņoja ministrijas preses dienestā.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma Lietuvas militārās palīdzības vērtība sasniegusi 465 miljonus eiro, liecina ministrijas sniegtā informācija.

"Līdzās apmācībām Lietuva arī nodod bruņojumu un aprīkojumu, nodrošina medicīnisko aprūpi un rehabilitāciju, un šogad veic iemaksas starptautiskos fondos Ukrainas atbalstam," uzskaitīja ministrijā.

"Mūsu atbalsts Ukrainai patiesībā ir mūsu ieguldījums pašu noturībā, savaldīšanā un aizsardzībā," uzsvēra Anušausks.

"Ukrainas uzvara ir vienīgais, kas var atjaunot mieru un stabilitāti eiroatlantiskajā telpā," viņš pauda, piebilstot, ka Lietuva turpinās nepārtraukti atbalstīt Ukrainu līdz uzvarai.

Ceturtdien notikušajā Ramšteinas formāta sanāksmē Anušausks arī paudis atbalstu Eiropas Savienības jauno sankciju paketes projektam, kurā liela uzmanība pievērsta Krievijai noteikto sankciju apiešanas novēršanai.

Ministrs arī uzsvēra Ukrainas karavīru apmācību nozīmi, norādot, ka Lietuva būtiski ir palielinājusi apmācību mērogu un instruktoru skaitu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".