Desantiss plāno paziņot par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta amatu

Pasaule
LETA 08:21, 24.05.2023 0

Floridas gubernators Rons Desantiss trešdien plāno paziņot par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta posteni, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi.

 
Foto: twitter

Tiek uzskatīts, ka Desantiss būs eksprezidenta Donalda Trampa galvenais konkurents uz Republikāņu partijas nomināciju prezidenta amatam.

Gaidāms, ka Desantiss par nodomu kandidēt republikāņu priekšvēlēšanās paziņos sarunā ar mikroblogošanas vietnes "Twitter" īpašnieku Īlonu Masku, kas notiks segmentā "Twitter Spaces".

"Es intervēšu Ronu Desantisu un viņam būs diezgan iespaidīgs paziņojums," otrdien konferencē Londonā sacīja Masks.

"Tā būs pirmā reize, kad kaut kas tāds notiks sociālajos medijos, ar jautājumiem un atbildēm reāllaikā, bez scenārija," piebilda Masks, uzsverot, ka negatavojas atbalstīt kādu konkrētu kandidātu.

Desantisa un Maska sarunas sākums paredzēts trešdien plkst.18 pēc ASV austrumkrasta laika (ceturtdien plkst.1 pēc Latvijas laika).

44 gadus vecais Desantiss, kurš, tāpat kā Tramps, iestājas par konservatīvām vērtībām, varētu gūt to vēlētāju atbalstu, kuri dod priekšroku gados jaunākai alternatīvai 76 gadus vecajam eksprezidentam.

Prezidenta vēlēšanas paredzētas nākamā gada novembrī. Tramps jau pagājušā gada novembrī paziņoja par nodomu panākt Republikāņu partijas nomināciju prezidenta amatam. Savukārt pašreizējais prezidents demokrāts Džo Baidens par nodomu kandidēt uz otru četru gadu termiņu Baltajā namā pavēstīja šogad aprīli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.