Krievija aizliegusi iebraukt Barakam Obamam un vēl 500 amerikāņiem

Pasaule
LETA 15:26, 20.05.2023 0

Krievija piektdien aizliegusi iebraukt valstī 500 ASV pilsoņiem, tai skaitā bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam.

 
Foto: AP

"Atbildot uz sankcijām, ko pret Krieviju regulāri ievieš [ASV prezidenta Džo] Baidena administrācija, (..) iebraukšana Krievijas Federācijā aizliegta 500 amerikāņiem," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija, piebilstot, ka šajā sarakstā ir arī Obama.

ASV piektdien pievienoja "melnajam sarakstam" simtiem uzņēmumu un personu, kam piemērotas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Vašingtonai jau sen vajadzēja zināt, ka neviens naidīgs solis pret Krieviju nepaliks bez atbildes," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Cita starpā Krievija aizliegusi iebraukt arī amerikāņu televīzijas raidījumu vadītājiem Stīvenam Kolbergam, Džimijam Kimelam un Setam Maiersam, raidorganizācijas CNN žurnālistei Erīnai Bērnetai un telekanāla MSNBC raidījumu vadītājai Reičelai Medovai.

Krievija paziņoja, ka "melnajā sarakstā" iekļāvusi arī senatorus, kongresmeņus un domnīcu darbiniekus, kas esot iesaistīti rusofobisku viedokļu un viltus ziņu izplatīšanā, kā arī tādu uzņēmumu vadītājus, kas piegādā ieročus Ukrainai.

Krievija šādi reaģējusi uz ASV atteikumu pagājušajā mēnesī izsniegt vīzas Krievijas žurnālistiem, kuriem bija paredzēts pavadīt ārlietu ministru Sergeju Lavrovu vizītē uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Drošības padomes sēdē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.