Gruzijā ieradusies sankcijām pakļautā Lavrova meita. Ko viņa tur darīs?

Pasaule
LETA 11:40, 20.05.2023 0

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova meita Jekaterina Vinokurova un viņas vīrs uzņēmējs Aleksandrs Vinokurovs, kuriem ir noteiktas Rietumvalstu sankcijas, ieradušies Gruzijā uz Vinokurova brāļa kāzām, ziņoja Gruzijas telekanāls "Mtavari Arhi".

 

Vinokurova brāļa laulība reģistrēta ceturtdien Tbilisi, savukārt piektdien spa kompleksā "Kvareli Lake Resort", kas atrodas Kahetijas pilsētā Kvareli, bija paredzētas kāzu svinības, vēstīja telekanāls. Svinētājiem noīrēts viss komplekss, citu viesu tajā pašlaik neesot.

Savukārt "Kvareli Lake Resort" apgalvoja, ka šīs ziņas neatbilstot patiesībai.

"Viesi ar Lavrova uzvārdu mums nav fiksēti ne tagad, ne agrāk," sacīts spa kompleksa paziņojumā. Tajā arī teikts, ka "diemžēl ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību tiek izplatīta informācija, kas neatbilst patiesībai".

Tomēr Lavrova meitas uzvārds ir nevis Lavrova, bet Vinokurova.

Gruzijas iekšlietu ministrs Vahtangs Gomelauri un valdošās partijas "Gruzijas sapnis" pārstāvji nav komentējuši ziņas par Lavrova meitas un viņas vīra ierašanos Gruzijā.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins 10.maijā parakstīja dekrētu, kas paredz atjaunot 2019.gadā apturēto gaisa satiksmi ar Gruziju, kā arī atcelt vīzu režīmu Gruzijas pilsoņiem. Tūlīt pēc tam Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka atceļ 2019.gadā izsludināto ieteikumu Krievijas pilsoņiem neceļot uz Gruziju.

Piektdien Tbilisi notika protesti pret aviosatiksmes atsākšanu ar Krieviju.

Pagājušajā gadā Gruzija iesniedza pieteikumu dalībai Eiropas Savienībā. Eiropas Komisija norādīja, ka pirms kandidātvalsts statusa piešķiršanas tai jāīsteno reformas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Lasiet arī

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.

Interesanti fakti VVC direktors aicina atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma lietošanas

Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem pauda aicinājumu atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma - Sakartvelo - lietošanas.

Sabiedrība Parlamentā diskutēts par Gruzijas otra nosaukuma «Sakartvelo» lietošanu

Saeimas Ārlietu komisijas sēdē šodien plkst.10 deputāti ar Ārlietu ministrijas un Valsts valodas centra (VVC) pārstāvjiem diskutēs par Gruzijas otra nosaukuma "Sakartvelo" lietošanu.

Pasaule Gruzijas prezidente: notikumi Kalnu Karabahā mainīs Kaukāza nākotni

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili pirmdien vizītes laikā Igaunijā paziņoja, ka pēdējās nedēļas notikumi saistībā ar Kalnu Karabahu mainīs visa Kaukāza nākotni, otrdien vēsta Igaunijas sabiedriskā televīzija.