Krievija ir atteikusies no idejas par Ukrainas spēku ielenkšanu Bahmutā - ISW

Pasaule
LETA 07:43, 12.05.2023 0

Zemas kvalitātes Krievijas spēku izvietošana flangos ap Bahmutu liecina, ka Krievijas Aizsardzības ministrija lielā mērā ir atteikusies no mērķa ielenkt tur ievērojamu skaitu Ukrainas karavīru, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

 
Foto: Facebook

Krievijas Aizsardzības ministrija, kā izskatās, sāka pievērst mazāku uzmanību Bahmutai šī gada janvārī, kad liedza algotņu grupējumam "Vagner" vervēt jaunus kaujiniekus Krievijas cietumos. Tas savukārt pamudināja "Vagner" dibinātāju Jevgēņiju Prigožinu janvārī pastiprināt centienus gūt panākumus Soledaras-Bakhmutas virzienā, bet jau februārī viņš sāka publiski sūdzēties, ka ministrija neatbalsta "Vagner" centienus.

Martā un aprīlī Krievijas Aizsardzības ministrija uz īsu brīdi piešķīra vairāk resursu frontes līnijai Bahmutā, nosūtot turp tankus T-90 un gaisa desanta karaspēku, kā arī atvēlot "Vagner" mobilizētos rezervistus. Taču jau 24.aprīlī Prigožins paziņoja, ka Aizsardzības ministrija izvietojusi tikai nekvalificētas vienības, lai noturētu flangus pie Bahmutas, un šo vienību nespēja izpildīt pat ierobežotas misijas liecina, ka Krievijas flangi Bahmutā un citās līdzīgās frontes vietās, visticamāk, ir vārīgi pret Ukrainas pretuzbrukumiem.

ISW arī norādīja, ka Krievijas Aizsardzības ministrijas spēku sadalījums apvienojumā ar pārmaiņām kaujas laukā arī liecina, ka draudi, ka Krievija varētu ielenkt nozīmīgus Ukrainas spēkus Bahmutā, visticamāk, vairs nav aktuāli.

"Vagner", visticamāk, turpinās veikt frontālus uzbrukumus Bahmutā, kas ļautu Ukrainas spēkiem veikt organizētu atkāpšanos no apdraudētajiem apgabaliem, izvairoties no plaša mēroga ielenkšanas, uzskata ISW analītiķi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.