Ku-kuu! No Putina uzrunas: Krievija turpina aizstāvēt Donbasa iedzīvotājus

Pasaule
LETA 11:05, 10.05.2023 0

Krievijas prezidenta Vladimira Putina runa 9.maija parādē Maskavā liecina, ka viņš cenšas sagatavot krievus ilgstošam karam, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

 

Putins nav izmantojis savu vēstījumu Krievijas "uzvaras" dienā, lai retorikā ieviestu būtiskas izmaiņas, un atkārtoja līdzšinējos naratīvus, gatavojoties ilgstošam karam un attēlojot Krieviju kā valsti, kas sekmīgi stāv pretī visiem Rietumiem, norāda domnīcas eksperti.

Ikgadējā uzrunā par godu PSRS uzvarai 1945.gadā pār Vāciju Putins apgalvoja, ka "pret Krieviju izvērsts īsts karš", Krievija devusi pretsitienu starptautiskajam terorismam un turpina "aizstāvēt" Donbasa iedzīvotājus.

Tiesa gan, Putins nepiedāvāja kaut kādu konkrētu redzējumu tam, kā izvairīties no neveiksmēm, kas krievu armiju vajā Ukrainā, vai izmainīt kara struktūru.

Tā vietā Putins izmantoja runu, lai pastiprinātu seno retoriku, kas vērsta uz Krievijas sabiedrības sagatavošanu ilgstošam karam Ukrainā, atceroties Otro pasaules karu, teikts ISW analīzē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Lasiet arī

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.