Britu izlūki: 9.maija parāde Maskavā demonstrēja krievu armijas problēmas

Pasaule
LETA 13:45, 10.05.2023 0

Tradicionālā 9.maija militārā parāde Maskavā demonstrēja Krievijas bruņoto spēku pamatproblēmas, ar ko tie saskaras 15 mēnešus pēc pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā, norāda britu militārā izlūkdienesta speciālisti.

 

"9.maijā Krievijas ikgadējās uzvaras parādes ietvaros Sarkanajā laukumā bija manāmas problēmas ar tehniku un stratēģiskajām komunikācijām, ar ko karavīri sastopas 15 mēnešus pēc kara sākuma Ukrainā," teikts tviterī publicētajā izlūkdienesta ziņojumā.

Parādē piedalījās 8000 cilvēku, bet to lielākā daļa bija palīgspēku, militarizēto formējumu pārstāvji un karaskolu kursanti.

Kā norāda eksperti, vienīgie regulāro karaspēka vienību pārstāvji bija dzelzceļa karaspēka un militārās policijas kontingenti, bet vienīgais tanks bija vecs parādes vienības T-34.

"Neraugoties uz lielajiem zaudējumiem Ukrainā, Krievija varēja demonstrēt vairāk bruņutehnikas", norāda britu izlūki.

Valsts vadība atteikusies no vērienīgas militārās parādes idejas, bažījoties par "iekšējo kritiku par to, ka parādēm ir augstāka prioritāte pār kaujas darbībām", uzskata britu izlūkdienestā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Lasiet arī

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Kozlovskis: Arī šogad 9.maijam gatavosimies ļoti nopietni

Latvijas tiesībsargājošās un drošības iestādes arī šogad 9.maijam gatavosies ļoti nopietni, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kriminālziņas Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas

Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Pāris gadu laikā svinības 9.maijā varētu būt pilnībā izskaustas, cer ministrs

Pāris gadu laikā jebkādas svinības 9.maijā Latvijā varētu būt pilnībā izskaustas, šādu cerību intervijā TV3 pauda iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).