Starpkopienu sadursmēs Indijas Manipuras štatā nogalināti 60 cilvēki

Pasaule
LETA 11:11, 09.05.2023 0

Starpkopienu sadursmēs un nekārtībās Indijas Manipuras štatā pagājušajā nedēļā nogalināti 60 cilvēki un 35 000 bijuši spiest pamest savas mājās.

 

Pateicoties ieviestajiem drošības pasākumiem, situācija patlaban ir mierīga, paziņojušas amatpersonas.

Nekārtības un protesti sākās ar sadursmēm starp kopienām par ekonomiskajām priekšrocībām un statusiem, kas piešķirtas vairākām ciltīm.

Sekojošajos nemieros tika ievainoti aptuveni 230 cilvēki un nodedzinātas aptuveni 1700 mājas, paziņoja Manipuras štata galvenais ministrs.

Viņš sacīja, ka pēc situācijas noregulēšanas, ko veica policija un armija, ieviešot komandantstundu un patrulējot ielās, tūkstošiem civiliedzīvotāju drošības dienestu pavadībā sākuši atgriezties savās mājās.

Komandantstunda joprojām ir spēkā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Pasaule Indijā vilcienu sadursmē 13 bojāgājušie

Indijas dienvidos svētdien divu pasažieru vilcienu sadursmē dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet 25 ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Pasaule Kanāda izraida Indijas diplomātu, saistot Indiju ar sikhu aktīvista slepkavību

Kanāda pirmdien apsūdzēja Indijas valdību saistībā ar Kanādas sikhu aktīvista slepkavību pie Vankūveras un izraidīja Indijas diplomātu, kurš vadījis Indijas izlūkdienesta nodaļu Kanādā.

Pasaule Uzlauzts Indijas premjera tvitera konts

Svētdien uzlauzts Indijas premjerministra Narendras Modi tvitera konts, kurā nepatiesi paziņots, ka Indija pieņēmusi kriptovalūtu "Bitcoin" par likumīgu maksāšanas līdzekli un izdala to pilsoņiem.