Putina dekrēts ļauj deportēt ukraiņus bez Krievijas pasēm

Pasaule
LETA 08:14, 28.04.2023 0

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir parakstījis dekrētu, kas ļauj deportēt okupēto Ukrainas teritoriju iedzīvotājus, kuri nav pieņēmuši Krievijas pilsonību.

 

Jaunais dekrēts ir publiskots Krievijas juridiskās informācijas portālā.

Šis dekrēts paredz, ka Ukrainas pilsoņiem vai tā saukto "Doņeckas Tautas Republikas" un "Luganskas Tautas Republikas" "pasu" īpašniekiem ir vai nu jākļūst par Krievijas pilsoņiem, vai jāpaziņo, ka viņi nevēlas to darīt. Tie, kas izvēlēsies otro variantu, no 2024.gada 1.jūlija tiks uzskatīti par ārzemniekiem un attiecīgi varēs tikt deportēti.

Atsevišķs šī dekrēta punkts attiecas uz to ukraiņu deportāciju, kuri it kā rada draudus Krievijas nacionālajai drošībai.

Okupēto teritoriju iedzīvotājus, kuri atbalsta "konstitucionālās iekārtas pamatu vardarbīgu mainīšanu" Krievijā (tātad arī tās sagrābtajās teritorijās), finansē "teroristisku un ekstrēmistisku darbību" vai piedalās "nesankcionētās" akcijās, varēs deportēt un aizliegt viņiem iebraukšanu Krievijā.

Jau ziņots, ka Starptautiskā krimināltiesa 17.martā izdeva orderi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas bērnu tiesībsarga Marijas Ļvovas-Belovas aizturēšanai, turot viņus aizdomās par bērnu nelikumīgu deportāciju no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju.

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja 27.aprīlī atzina par genocīdu ukraiņu bērnu deportāciju un piespiedu pārvietošanu uz Krievijas teritoriju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.