Twitter sāk noņemt zilās atzīmes kontiem, kas nav tās abonējuši

Pasaule
LETA 06:31, 21.04.2023 0

Sociālais tīkls "Twitter" ceturtdien sāka masveidā noņemt zilās atzīmes kontiem, kuru īpašnieki nav piekrituši abonēt par astoņiem ASV dolāriem mēnesī šīs atzīmes kā konta verifikācijas apliecinājumu.

 
Foto: pixabay

Zilo atzīmi par verificētu kontu agrāk varēja saņemt visi lietotāji, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši "Twitter" darbinieki.

Pēc "Twitter" nonākšanas uzņēmēja Īlona Maska īpašumā viņš solīja mainīt šo sistēmu, kuru raksturoja kā "kungu un zemnieku sistēmu". Maska vīzija paredz, ka zilā atzīme tagad ir pieejama ikvienam par astoņiem dolāriem mēnesī, lai "demokratizētu žurnālistiku un dotu spēku tautas balsij".

Iepriekš noteiktie termiņi zilo atzīmju noņemšanai bija pagājuši bez vērā ņemamas darbības. Tomēr ceturtdien zilā atzīme tika noņemta daudzu reportieru, politiķu un oficiālu iestāžu kontiem.

Masveidīgā zilo atzīmju noņemšana seko strīdiem starp "Twitter" un dažādām ziņu organizācijām, kas iebilda pret to, ka šo ziņu organizāciju kontiem tika pievienotas norādes, ka tās ir "saistītas ar valsti" vai ir "valdības finansētas".

Zviedrijas sabiedriskais radio "Sveriges Radio" šonedēļ paziņoja, ka šo norāžu dēļ izbeigs tvītošanu, sekojot ASV radiostacijas NPR un Kanādas raidsabiedrības CBC piemēram.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Kultūra Mūzikas izdevēji sūdz tiesā Twitter par autortiesību pārkāpšanu

Mūzikas izdevēji, arī kompānijas "Universal Music Publishing Group", "Warner Chappell Music" un "Sony Music Publishing", sūdz tiesā vietni "Twitter" par "plašiem autortiesību pārkāpumiem" pret konkrēto kompāniju mūzikas katalogiem.

Sabiedrība «Twitter» pirms masveida atlaišanām bija atlikuši «četri mēneši, ko dzīvot»

Sociālajam tīklam "Twitter" bija atlikuši "četri mēneši, ko dzīvot", pirms tika veikta darbinieku masveida atlaišana, trešdien intervijā britu raidsabiedrībai BBC paziņoja "Twitter" īpašnieks Īlons Masks.

Pasaule Atjaunots Trampa tvitera konts

Sociālo mediju uzņēmums "Twitter" ir atjaunojis bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa kontu, sestdien paziņojis kompānijas jaunais īpašnieks Īlons Masks.

Sabiedrība Tviterskandāls: Liepnieks vaino Staķi plaģiātismā, tvītu zagšanā un melošanā

"Hmmm. Nez ko liecina plaģiātisms un tvitu zagšana par tik augstu amatpersonu?" Tā mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis polittehnologs un publicists Jurģis Liepnieks, apspriežot kādu Rīgas mēra Mārtiņa Staķa tvītu.