Sirdi plosoša traģēdija ASV - skolā nošauti seši cilvēki, tai skaitā trīs bērni

Pasaule
LETA 21:33, 27.03.2023 0

Ar vairākiem šaujamieročiem bruņojusies jauna sieviete pirmdien ASV Tenesī štata Našvilā privātā kristiešu pamatskolā nošāvusi trīs bērnus un trīs darbiniekus, pavēstīja pilsētas policijas pārstāvis Dons Ārons.

 
Foto: Reuters

Sākotnēji tika ziņots, ka šāvēja ir pusaudze, taču vēlāk identificēts, ka uzbrucēja ir 28 gadus veca sieviete no Našvilas, pavēstīja Ārons.

Viņa bija bruņojusies ar vismaz divām triecienšautenēm un vienu pistoli un pašlaik nav informācijas par iespējamiem motīviem.

Policija ieradusies 15 minūtes pēc izsaukuma saņemšanas un policisti apšaudē ar uzbrucēju viņu nošāvuši.

Baltais nams nosauca apšaudi skolā Našvilā par "sirdi plosošu" un aicināja republikāņus atbalstīt prezidenta Džo Baidena centienus aizliegt uzbrukuma ieročus, ko parasti izmanto ASV masu apšaudēs.

Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra sacīja, ka Baidens ir informēts par "sirdi plosošajām ziņām par kārtējo nevainīgo nošaušanu", un jautāja, ko republikāņi gaida, lai "rīkotos uzbrukuma ieroču aizlieguma pieņemšanai".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.