Kad valdības klausīsies!? Lielbritānijā atkal dzelzceļa darbinieku streiki

Pasaule
LETA 11:49, 18.03.2023 0

Lielbritānijā, turpinoties arodbiedrību un darba devēju konfliktam par darbavietām, algām un darba apstākļiem, dzelzceļa darbinieku kārtējā streika dēļ vilcienu pasažierus sestdien atkal sagaida satiksmes traucējumi.

 
Foto: Jonathan Brady

Streikos Dzelzceļu, kuģniecības un transporta arodbiedrības (RMT) biedri 14 dzelzceļa uzņēmumos, un tas radīs satiksmes pārtraukumus visā Lielbritānijā.

Pasažieriem ieteikts pirms došanās ceļā pārliecināties, vai kursē iecerētie vilcieni, kas sestdien darbu sāks vēlāk un beigs ievērojami agrāk, nekā ierasts, vairumā gadījumu nodrošinot reisus tikai no plkst.7.30 līdz plkst.18.30 (no plkst.9.30 līdz plkst.20.30 pēc Latvijas laika).

Sagaidāms, ka vidēji valsts mērogā no 40 līdz 50% vilcienu reisu tiks nodrošināti, taču paredzamas lielas atšķirības starp dažādiem dzelzceļa tīkla sektoriem, un dažviet satiksme tiks pilnībā atturēta.

Vilciena satiksme var tikt traucēta arī svētdienas rītā, jo liela daļa ritošā sastāva tobrīd neatradīsies savos depo.

RMT biedri streikoja jau ceturtdien, un jauni streiki plānoti arī 30.martā un 1.aprīlī.

Dzelzceļa biļetes, kas iegādātas uz 30.martu un 1.aprīli, būs iespējams izmantot, sākot ar iepriekšējo dienu, un līdz pat 4.aprīlim.

RMT vēsta, ka streikā varētu piedalīties vairāk nekā 20 000 darbinieku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.