Francijas likumdevēji iesniedz pieteikumu par neuzticības izteikšanu valdībai

Pasaule
LETA 21:00, 17.03.2023 0

Francijas opozīcijas likumdevēji piektdien iesnieguši pieteikumu par neuzticības izteikšanu valdībai, šādu soli sperot pēc tam, kad valdība bija nolēmusi pensiju reformu īstenot bez balsojuma parlamenta apakšnamā, pavēstīja parlamenta frakcijas LIOT priekšsēdētājs Bertrans Panšērs.

 

"Balsojums par šo priekšlikumu ļaus mums izkļūt no dziļās politiskās krīzes," sacīja Panšērs.

Pieteikumu parakstījuši arī kreisās koalīcijas NUPES deputāti.

Francijas valdība ceturtdienas pēcpusdienā nolēma īstenot prezidenta Emanuela Makrona virzīto pensiju reformu bez apstiprināšanas parlamenta apakšpalātā, kur balsojuma rezultātu bija grūti prognozēt. Francijas konstitūcijā ir īpašs pants, kas ļauj valdībai rīkoties, apejot parlamentu.

Reformu vēl ir iespējams atcelt ar parlamenta balsojumu par neuzticības izteikšanu valdībai.

Pensiju sistēmas reforma ir viens no Makrona otrās prezidentūras stūrakmeņiem, un, neskatoties uz plašajiem protestiem, reforma sasniedza likumdošanas procedūras noslēdzošo fāzi.

Galvenā reformas sastāvdaļa ir pensionēšanās vecuma paaugstināšana no 62 līdz 64 gadiem. Turklāt paredzēts pagarināt obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu periodu pilnas pensijas saņemšanai. Vienlaikus minimālo pensiju plānots paaugstināt līdz 1200 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī