Baltais nams: ASV spērušas soļus, lai notriektais drons nenonāktu svešās rokās

Pasaule
LETA 09:17, 15.03.2023 0

ASV spērušas soļus lai drons "MQ-9 Reaper", kas otrdien iegāzās Melnajā jūrā, nenonāktu svešās rokās, paziņoja Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs.

 
Foto: Wikipedia

"Mēs, saprotams, negribam, lai bez mums līdz tam nokļūtu vēl kāds cits," sacīja Kērbijs.

Vēl pirms tam Pentagona pārstāvis ģenerālis Patriks Raiders paziņoja, ka avarējušais drons nav nonācis Krievijas armijas rokās.

Iepriekš Krievijas kara atbalstītāju kanālos platformā "Telegram" tika publicēts audioieraksts, kurā dzirdams, kā cilvēki krievu valodā runā par dažu avarējušā drona atlūzu izcelšanu no jūras dzelmes.

Cita starpā tiek apgalvots, ka izdevies izcelt "iekšdedzes dzinēja apvalku".

Šī informācija oficiāli nav apstiprināta.

ASV amatpersonas solījušas publiskot incidenta kadrus, tomēr pagaidām nav skaidrs, vai runa ir par fotogrāfijām vai videoierakstu.

Kā skaidro ASV, debesīs virs Melnās jūras neitrālās daļas notikusi drona "MQ-9 Reaper" sadursme ar Krievijas reaktīvo iznīcinātāju Su-27 un pēc tam drons iegāzies ūdenī.

Krievijas Aizsardzības ministrija savukārt noliedz sadursmes faktu un apgalvo, ka drons lidojis ar izslēgtiem transponderiem Krimas virzienā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".