Lietuvas ministrs: No Krievijas un Baltkrievijas kravām jāatsakās ES līmenī

Pasaule
LETA 18:22, 08.03.2023 0

Lietuva izskata iespēju pilnībā atteikties no Krievijas un Baltkrievijas kravu pārvadāšanas caur savu teritoriju, taču par to nepieciešams vienoties gan ar Latviju un Igauniju, gan Eiropas Savienības (ES) līmenī, trešdien paziņoja Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

 

"No savas puses mēs maksimāli nodrošinām kontroli, bet, kad runa ir par pilnīgu atteikšanos [no Krievijas un Baltkrievijas kravām], līdz nullei, vajadzīga plašāka valstu grupa un ES līmenis. Pretējā gadījumā, ja vien mēs izšķirsimies par šo soli, varēsim redzēt visdažādākās sekas," žurnālistiem Viļņā sacīja Skuodis.

"Es teiktu varbūt par nediplomātiski, bet mēs redzam situāciju, kad pēc tam, kad Igaunijas dzelzeļš pieņēma attiecīgos lēmumus, kravas pārgāja pie Latvijas dzelzceļa. Šī iemesla dēļ mēs, trīs Baltijas valstu ministri, runājam cits ar citu, lai atrisinātu šo jautājumu līdz galam," teica Lietuvas satiksmes ministrs.

Pagājušā gada decembrī Igaunijas valdība aizliedza valstij piederošajam dzelzceļa kravu pārvadāšanas uzņēmumam "Operail" pārvadāt Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes preces.

"Ir citu valstu dzelzceļi, kas var veikt pārvadājumus, tāpēc, pieņemot vienu lēmumu, jādomā par citām sekām," paskaidroja Skuodis.

"Ir arī kravas automašīnas," sacīja ministrs, norādot, ka Lietuvas robežu ar Krieviju un Baltkrieviju pagājušajā gadā šķērsojušas galvenokārt citu ES valstu, nevis Lietuvas kravas automašīnas.

Tirdzniecība ar Krieviju un Baltkrieviju jāpārtrauc visām ES valstīm, uzsvēra Skuodis.

Viņš teica, ka šā gada janvārī-februārī Lietuvas valsts dzelzceļa kravu pārvadāšanas uzņēmums "LTG Cargo" pārvadājis mazāk nekā 500 000 tonnu Krievijas un Baltkrievijas kravu, turklāt lielāko daļu no tām - tranzītā uz Kaļiņingradas apgabalu. Pagājušā gada pirmajos divos mēnešos šis rādītājs bijis nepilni divi mijoni tonnu, bet 2021.gada janvārī-februārī - trīs miljoni tonnu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.