Brazīlijā plūdos un nogruvumos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 64

Pasaule
LETA 07:01, 27.02.2023 0

Bojāgājušo skaits lietusgāžu izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos pieaudzis līdz 64 cilvēkiem, svētdien paziņoja amatpersonas.

 
Foto: twitter

Upuru vidū ir 18 bērni.

Viens cilvēks pazudis bez vēsts.

Jau ziņots, ka pirms nedaudz vairāk kā nedēļas populārajā kūrortpilsētā Sansebastjanā un tās apkaimē, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sanpaulu, 24 stundu laikā nolija februāra nokrišņu norma.

Varas iestādes paziņoja, ka tas ir lielākais nokrišņu daudzums, kāds jebkad nolijis Brazīlijā vienas diennakts laikā. Lietus izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, kas izpostīja apdzīvotās kalnu nogāzes.

Dabas stihijas dēļ apmēram 4000 cilvēku zaudējuši pajumti.

Tiek lēsts, ka 9,5 miljoni no Brazīlijas 215 miljoniem iedzīvotāju dzīvo augsta plūdu vai zemes nogruvumu riska rajonos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Brazīlijas prezidenta izteikumi izraisa diplomātisku konfliktu ar Izraēlu

Brazīlijas prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas izteikumi, salīdzinot Izraēlas militāro kampaņu Gazas joslā ar holokaustu, pirmdien izraisīja abu valstu diplomātisku konfliktu, kurā Izraēla pasludināja Lulu par "persona non grata", bet Brazīlija atsauca vēstnieku no Izraēlas.

Pasaule Brazīlija piekto reizi pēc kārtas samazina procentu likmi

Brazīlijas centrālā banka trešdien piekto sanāksmi pēc kārtas samazināja bāzes procentu likmi, ņemot vērā inflācijas samazināšanos.

Kriminālziņas Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.

Pasaule Brazīlijas tiesa liedz Bolsonaru startēt vēlēšanās

Brazīlijas tiesa otrdien atkārtoti liegusi bijušajam prezidentam Žairam Bolsonaru startēt vēlēšanās.