Mūžībā devies gruzīnu aktieris Vahtangs Kikabidze

Pasaule
VS.LV 16:15, 15.01.2023 0

Mūžībā 84 gadu vecumā devies gruzīnu aktieris, dziedātājs, režisors un sabiedriskais darbinieks Vahtangs Kikabidze, svētdien vēsta Gruzijas telekanāls "Mtavari arhi".

 

Kikabidze dzimis Tbilisi 1938.gadā. Strādājis Tbilisi filharmonijā, bet 60.gados sāka filmēties kino. Plašu atpazīstamību viņš iemantoja ar lomu režisora Georgija Danelijas 1969.gada filmā "Neskumsti!". Viņš filmējies arī citās šī režisora lentēs - "Pavisam pazudis" un Mimino".

Kopumā Kikabidze filmējies vairāk nekā 20 filmās. Viņa pēdējā loma bija ukraiņus seriālā "Svati-7".

Populāras bija arī dziesmas, ko izpildīja Kikabidze, arī krievu valodā. Kikabidze vadīja populāro ansambli "Orero", darbojās kā kinoscenārists un režisors.

2008.gadā viņam tika piešķirts Krievijas Draudzības ordenis, bet jau pēc mēneša viņš no tā atteicās Krievijas pret Gruziju izvērstā kara dēļ.

Pēdējo gadu laikā viņš vairākkārt uzstājies Ukrainā, paužot tai atbalstu un nosodot Krievijas darbības.

2020.gadā viņš tika ievēlēts Gruzijas parlamentā no eksprezidenta Mihaila Saakašvili Vienotās nacionālās kustības saraksta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Interesanti fakti VVC direktors aicina atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma lietošanas

Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem pauda aicinājumu atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma - Sakartvelo - lietošanas.

Sabiedrība Parlamentā diskutēts par Gruzijas otra nosaukuma «Sakartvelo» lietošanu

Saeimas Ārlietu komisijas sēdē šodien plkst.10 deputāti ar Ārlietu ministrijas un Valsts valodas centra (VVC) pārstāvjiem diskutēs par Gruzijas otra nosaukuma "Sakartvelo" lietošanu.

Pasaule Gruzijas prezidente: notikumi Kalnu Karabahā mainīs Kaukāza nākotni

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili pirmdien vizītes laikā Igaunijā paziņoja, ka pēdējās nedēļas notikumi saistībā ar Kalnu Karabahu mainīs visa Kaukāza nākotni, otrdien vēsta Igaunijas sabiedriskā televīzija.

Pasaule Gruzijas separātiskajos reģionos palicis mazāk Krievijas karavīru

Eiropas Savienības (ES) novērotāju misija pamanījusi, ka Krievijas kontrolētajos separātiskajos Gruzijas reģionos Dienvidosetijā un Abhāzijā palicis mazāk Krievijas karavīru, pavēstīja misijas vadītājs Dimitrijs Karabalis.