ISW: Krievu spriedelējumi par drīzu Bahmutas ieņemšanu neatbilst realitātei

Pasaule
LETA 12:33, 12.01.2023 0

Krievijas spriedelējumi par drīzu Doneckas apgabala Bahmutas ieņemšanu ir tāli no realitātes, uzskata ASV Karas studiju institūta (ISW) analītiķi.

 

"Krievijas spriedelējumi par drīzu Bahmutas sagrābšanu un ukraiņu aizsardzības robežu sagraušanu neatbilst reālajai situācijai Bahmutas rajonā, kur Krievijas spēki ir tāli no tā, lai pārautu ukraiņu sauszemes savienojošos ceļus," teikts domnīcas ziņojumā.

"Krievijas īstenotās Bahmutas ieņemšanas uzbrukuma operācijas, kā šķiet, jau ir sasniegušas kulmināciju operacionālo iespēju degradācijas dēļ," norāda analītiķi.

Izsakoties par līdzšinējā Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova iecelšanu Ukrainas operācijas komandiera amatā, ISW norāda, ka viņam neizdosies iedvest jaunu dzīvību Krievijas kara vešanas principos un apmierināt prezidenta Vladimira Putina ambīcijas.

Gerasimovs, "visticamāk, nonāks dezorganizētas komandstruktūras vadībā, kas cietusi pastāvīgas, konsekventas un pieaugošas neveiksmes, ko viņš lielā mērā aizsāka ar savām darbībām līdz iebrukumam Ukrainā," norāda ISW.

Būtisks šķērslis Maskavas uzbrukuma operācijām Ukrainas austrumos būs Krievijas rūpniecības nespēja atrisināt munīcijas trūkuma problēmu, spriež domnīcas analītiķi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).