Inflācijai Nīderlandē pērn 47 gados augstākais līmenis

Pasaule
LETA 09:15, 10.01.2023 0

Inflācija Nīderlandē pērn pieaugusi līdz 10% salīdzinājumā ar 2,7% 2021.gadā, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1975.gada, ziņo valsts statistikas birojs.

 

Inflācijas kāpumu galvenokārt veicinājušas enerģijas cenas, kas 2022.gadā sadārdzinājušās par 14,1%.

Tikmēr pārtikas produktu cenas Nīderlandē pērn pieaugušas par 10,8%, bet degvielas cenas - par 18,1%.

Toties decembrī gada inflācija valstī samazinājusies līdz 9,6%, salīdzinot ar 9,9% novembrī, līdz ar to fiksēts pēdējos sešos mēnešos zemākais līmenis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: Latvijā 40% uzņēmēju par galveno izaicinājumu uzskata inflāciju

Domājot par šī gada aktuālajiem uzņēmējdarbības izaicinājumiem, uzņēmēji visbiežāk jeb 40% gadījumu norāda, ka nāksies pielāgoties inflācijai un paaugstinātām izmaksām, informēja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu aptauju.

Ekonomika Inflācija atsevišķos mēnešos var sasniegt vēl augstāku līmeni

Nulles inflācijas rādītāji noturējās neilgi.

Ekonomika Gada inflācija jūnijā Latvijā pakāpusies līdz 1,4%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Gada inflācija Latvijā samazinājusies līdz 0,1%

Patēriņa cenas šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli Latvijā pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad maijā salīdzinājumā ar 2023.gada maiju - palielinājās par 0,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 1,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.