Krievu meli! Ukraina noraida apgalvojumu par karavīru nogalināšanu arodskolā

Pasaule
LETA 21:05, 09.01.2023 0

Arodskola, kas, pēc Krievijas apgalvojumiem sabombardēta kopā ar simtiem Ukrainas karavīru, paziņojusi, ka skolai tikai izsisti logiem stikli un bojāts interjers un nekādi karavīri tur nav nogalināti.

 

Arī ziņu aģentūras AP žurnālisti novēroja līdzīgu ainu šajā vietā.

Krievijas armija paziņoja, ka uz Kramatorsku izšautās raķetes sestdien trāpījušas divās ukraiņu karavīru kazarmās, nogalinot 600 no 1300 tur esošajiem karavīriem. Krievija kā uzbrukuma mērķi minēja konkrēto arodskolu.

Ziņu aģentūras AP žurnālisti, kuri šodien apmeklēja arodskolu, redzēja četrstāvu betona ēku, kurai izbiruši stikli lielākajai daļai logu. Ēkas iekšpusē cilvēki nodarbojās ar sakopšanas darbiem, metot gruvešus raķetes izsistajā bedrē pie ēkas.

Otra skolas ēka ar sešiem stāviem nebija cietusi. Ukrainas armijas karavīru tur nebija. Nebija redzami arī nekādi upuri.

Arodskolas direktora vietniece Jana Pristupa žurnālistiem norādīja, ka Krievijas paziņojumi par raķetes trāpījumu kazarmās ir nepatiesi.

"Neviens nekur neredzēja nevienu asins lāsīti. Visi vakar redzēja, ka neviens nekādus līķus nekur nenesa. Tikai cilvēkus, kas jāsakopj," piebilda Pristupa.

Viņa atklāja, ka pirms kara sākuma skolā mācījās vairāk nekā 300 audzēkņu, no kuriem vairums apguva mehānisko inženieriju, bet pēc Krievijas iebrukuma februārī lielākā daļa mācību stundu notiek attālināti.

Audzēkņi tagad ir šokā, viņa piebilda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.