Itālijas labējās partijas plāno apvienoties

Pasaule
LETA 19:28, 04.01.2023 0

Trīs partijas, kas veido Itālijas labēji centrisko partiju, pirms 2024.gadā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām varētu apvienoties, tādējādi vienojot labējos arī Briselē.

 

Par trīs labējo partiju apvienošanos atkārtoti izteicies konservatīvās partijas "Forza Italia" (Uz priekšu, Itālija!) līderis Silvio Berluskoni, mudinot paša partiju, premjerministres Džordžas Meloni vadīto nacionālkonservatīvo partiju "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") un Mateo Salvīni pārstāvēto nacionālkonservatīvo "Līgu" kļūt par "vienu partiju".

"Mums ir vienota, uzticama koalīcija, ko veido lojālas attiecības starp dažādiem politiskajiem spēkiem, kas tomēr spējuši sadarboties gandrīz 30 gadus. Koalīcija, kas kādu dienu var būt viena partija," sociālajos medijos norādījis Berluskoni, mudinot par paraugu ņemt ASV Republikāņu partiju.

Ja apvienosies trīs Itālijas partijas, tas ietekmēs arī spēku samēru EP, jo šobrīd katra no tām ir pārstāvēta citā frakcijā.

"Forza Italia" darbojas konservatīvajā Eiropas Tautas partijas (EPP) frakcijā, "Līga" - frakcijā "Identitāte un demokrātija" (ID), bet "Fratelli d’Italia" pievienojusies Konservatīvo un reformistu frakcijai (ECR).

Berluskoni norādījis, ka "Forza Italia" ir un būs "liberāla, kristīga", uz Eiropu un Rietumiem orientēta partija, kas veido EPP kodolu un ar lepnumu pārstāv Itāliju.

Jau iepriekš Berluskoni un Salvīni ir runājuši par labējo partiju federāciju, taču tolaik šis projekts nonāca strupceļā, jo "Fratelli d’Italia" nevēlējās saistīties ar partijām, kuru popularitāte aptaujās strauji mazinājās.

Tiesa, "Līgas" un "Forza Italia" popularitāte turpina kristies. Saskaņā ar 23.decembrī publicētajiem aptaujas rezultātiem, par katru no šīm partijām šobrīd būtu gatavi balsot attiecīgi 8,8 un 6,4% vēlētāju, kamēr "Fratelli d’Italia" atbalsta 30,6% itāļu.

Kā saskaņā ar laikrakstu "Il Messaggero" izteikušies avoti "Fratelli d’Italia", gadījumā, ja partijas popularitāte turpinās augt vai vismaz saglabāsies pašreizējā līmenī, abu pārējo labējo partiju iekļaušanās tās rindās būs "automātiska un dabiska".

Savukārt EP līmenī, šķiet, itāļu labējo mērķis varētu būt apvienošanās ar ECR un EPP, ID atstājot ārpusē.

Meloni un "Fratelli d’Italia" vēlas izmantot gaidāmās EP vēlēšanas, lai ievērojami samazinātu sociālistu pārstāvniecību, jo viņu pozīcijas ievērojami iedragājis tā dēvētais Katargeitas skandāls, kurā iesaistīti arī vairāki Itālijas kreisi centriskās Demokrātiskās partijas (PD) pārstāvji.

"Lielākajām konservatīvo grupām būs ļoti augsti procenti -, sākot ar "Vox" Spānijā un beidzot ar zviedriem, nemaz nerunājot par poļiem. Arī mūsu nākamreiz Strasbūrā būs daudz," izteicies kāds no "Fratelli d’Italia" biedriem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.