Divi EP korupcijas lietā aizdomās turamie paturēti apcietinājumā

Pasaule
LETA 08:45, 28.12.2022 0

Divi galvenie aizdomās turamie Eiropas Parlamenta (EP) korupcijas izmeklēšanā - Antonio Panceri un Nikolo Figa-Talamanka - paliks pirmstiesas apcietinājumā vairākas nedēļas, otrdien paziņoja Beļģijas prokurori.

 

Sākotnēji tika gaidīts, ka Figa-Talamanka tiks atbrīvots, kā drošības līdzekli piemērojot viņam elektronisko novērošanu, bet tiesa nolēma pagarināt viņam pirmstiesas apcietinājumu.

Viņa advokāte ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka runa ir pa mēnesi ilgu ieslodzījumu.

Panceri un Figa-Talamanka ir apsūdzēti korupcijā un naudas atmazgāšanā, kas, domājams, saistīta ar Kataras mēģinājumiem ietekmēt Eiropas Savienības politiku. Katara šīs apsūdzības ir noliegusi.

Vēl divi šajā lietā aizdomās turamie - EP deputāte no Grieķijas Eva Kaili un viņas partneris Frančesko Džordži - arī ir apsūdzēti un paturēti pirmstiesas apcietinājumā.

Vis četri tika aizturēti šomēnes, Beļģijas policijai veicot kratīšanas EP deputātu, lobiju un EP darbinieku mājās. Policija konfiscēja vismaz 1,5 miljonus eiro skaidrā naudā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.