Facebook piekrīt samaksāt 725 miljonus dolāru, lai izbeigtu skandālu

Pasaule
LETA 20:03, 23.12.2022 0

Sociālo tīklu kompānijas "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" vienojies ASV samaksāt 725 miljonus dolāru, lai izbeigtu ilgstošo tiesvedību valstī par zaudējumu piedzīšanu no sociālā tīkla par to, ka tas ļāvis trešajām pusēm, cita starpā arī kompānijai "Cambridge Analytica", piekļūt lietotāju privātajiem datiem.

 

"725 miljoni dolāru ir lielākā summa, kāda jebkad piedzīta kolektīvajā prasība par datu privātuma pārkāpumiem, un lielākā summa, kādu "Facebook" jebkad samaksājis kolektīvās prasības tiesvedībā," norāda sūdzības iesniedzējus pārstāvošie advokāti.

"Facebook" gan vainu pārkāpumos neatzīst.

Augustā tika ziņots, ka "Facebook" panācis sākotnējo mierizlīgumu šajā tiesvedībā.

Tiesvedība sākta 2018.gadā, un "Facebook" lietotāji tajā apsūdzēja kompāniju par privātuma aizsardzības pārkāpšanu, sniedzot lietotāju personas datus trešajām pusēm.

"Facebook" iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pagājušā gada sākumā pēc ziņām, ka "Cambridge Analytica", kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojis 87 miljonu ASV vēlētāju "Facebook" profilu informāciju bez viņu atļaujas.

"Cambridge Analytica" vācis arī vismaz viena miljona britu lietotāju datus.

2019.gadā ASV federālās institūcijas noteica "Facebook" piecu miljardu dolāru sodu par lietotāju maldināšanu un noteica neatkarīgu uzraudzību personas datu pārvaldībai kompānijā.

Kopš skandāla izcelšanās "Facebook" ir atcēlis piekļuvi saviem datiem tūkstošiem lietotņu, kas tiek turētas aizdomās par to ļaunprātīgu izmantošanu. Tāpat lietotājiem ir atvieglotas iespējas noteikt ierobežojumus savu personas datu izplatīšanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.