Valsts apvērsuma plānošanas lietā Vācijā būs jaunas kratīšanas un aizturēšanas

Pasaule
VS.LV 12:19, 08.12.2022 0

Lietā par valsts apvērsuma plānošanu Vācijā tuvākajās dienās gaidāmas jaunas kratīšanas un aizturēšanas, paziņojušas amatpersonas.

 

Jau ziņots, ka Vācijas policija trešdien visā valstī veica kratīšanas un aizturēja 25 galēji labējas teroristu grupas locekļus, kuri tiek turēti aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu. Aizturētie plānojuši pēc valsts apvērsuma par jauno valsts līderi iecelt aristokrātu un uzņēmēju princi Heinrihu XIII Reusu, kas arī ir aizturēts.

"Balstoties uz manu pieredzi, parasti seko otrais aizturēšanu vilnis," ceturtdien radiostacijai "Deutschlandfunk" atzinis Tīringenes federālās zemes iekšlietu ministrs Georgs Maiers.

Savukārt Federālās kriminālpolicijas pārvaldes (BKA) prezidents Holgers Minhs raidorganizācijai ARD izteicies, ka aizdomās turamo skaits pieaudzis līdz 54 un var palielināties vēl vairāk.

Viņš atklājis, ka identificēti vēl citi cilvēki, bet pagaidām nav skaidrs, kāda ir viņu saikne ar šo teroristu grupu.

Policija trešdien kratīšanās atrada šaujamieročus, munīciju, aizsargvestes, arbaletus, plānus "tēvzemes aizsardzības komandas" izveidei un pierādījumus par jaunu biedru vervēšanu.

"Mums ir bīstams cilvēku kokteilis, kas seko neracionālai pārliecībai. Dažiem ir daudz naudas, citiem ir ieroči un plāns sākt uzbrukumus un paplašināt savas struktūras," norādījis Minhs.

Savukārt Maiers izteicies, ka eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD), kas pārstāvēta Tīringenes parlamentā, kļuvusi par saskarsmes punktu labājiem ekstrēmistiem un izplata fantāzijas par valdības gāšanu.

"Cilvēki ir nobijušies, un AfD to izmanto un piedāvā vienkāršus risinājums," piebildis Maiers.

AfD trešdien nosodīja grupējuma apvērsuma plānus un pauda pārliecību, ka varasiestādes spēs ātri noskaidrot situāciju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.