Austrālija pazemina terorisma draudu līmeni

Pasaule
LETA 11:02, 28.11.2022 0

Austrālijas izlūkdienests ASIO pirmo reizi kopš 2014.gada pazeminājis terorisma draudu līmeni līdz "iespējamam", pirmdien paziņoja aģentūras ģenerāldirektors Maiks Bērdžess.

 

Pēc viņa teiktā, lēmums tika pieņemts "pēc rūpīgas izskatīšanas un apspriešanās".

Bērdžess sacīja, ka tad, kad ekstrēmistu grupējums "Islāma valsts" izveidoja savu kalifātu Tuvajos Austrumos, ievērojams skaits austrāliešu tika savaldzināti ar propagandu un nepatiesiem naratīviem, un tas lika ASIO paaugstināt terorisma draudu līmeni līdz "ticamam," piebilstot, ka 2014.gada lēmums bija "traģiski pamatots".

Bērdžess sacīja, ka kopš 2014.gada Austrālijā notikuši 11 terorakti un atklāti un izjaukti 21 plāni.

Tomēr šogad nav nenotikuši nekādi uzbrukumi.

Iekšlietu ministre Klēra O'Nīla pavēstīja, ka šajā laika posmā pēc 79 pretterorisma operācijām apsūdzības izvirzītas 153 cilvēkiem.

Bērdžess uzsvēra, ka draudu līmeņa pazemināšana "nenozīmē, ka draudi ir pazuduši. Tālu no tā. "Iespējams" nenozīmē "niecīgs"".

O'Nīla brīdināja par "jaunām tendencēm, kas parādās cīņā pret terorismu", tajā skaitā "galējā nacionālisma un labējā spārna terora uzplaukumu", kā arī "pieaugošo ātrumu, ar kādu cilvēki radikalizējas un pēc tam pāriet uz vardarbību".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā līķis

Aizvadītās nedēļas nogalē Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā bērna līķis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).