Lielbritānijā medmāsas decembrī plāno lielāko streiku, kāds jebkad noticis

Pasaule
LETA 13:16, 26.11.2022 0

Lielbritānijā medmāsas plāno streikot 15. un 20.decembrī, pievienojoties citu nozaru darbiniekiem, kas izšķīrušies par šādu protesta formu pieaugošās inflācijas apstākļos.

 
Foto: LETA

Paredzēts, ka tas būs lielākais medmāsu streiks, kāds Lielbritānijā jebkad noticis.

Streikā iesaistīsies tūkstošiem medmāsu visā Lielbritānijā, izņemot Skotiju. Šāds lēmums pieņemts pēc Karaliskās māsu koledžas (RCN) arodbiedrības paziņojuma, ka valdība ir atteikusies apmierināt arodbiedrības prasības palielināt algas par 5% virs inflācijas līmeņa.

Kopš paziņojuma par nodomu streikot pirms divām nedēļām valdība ir arī noradījusi oficiālu sarunu sākšanu.

Valdībai ir iespējas apturēt streiku, sākot nopietnas sarunas, norādīja RCN ģenerālsekretāre Pata Kallena.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā plašumā vēršas dažādu nozaru darbinieku streiki, inflācijas straujajam pieaugumam samazinot strādājošo nopelnītās naudas vērtību.

Gada inflācija Lielbritānijā oktobrī pieauga līdz 11,1% salīdzinājumā ar 10,1% septembrī, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1981.gada oktobra.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.