Krievijas armijas apšaudēs Hersonā nogalināti 15 cilvēki

Pasaule
LETA 08:05, 26.11.2022 0

Krievijas armijas apšaudēs piektdien Hersonā nogalināti 15 cilvēki, bet 35 ievainoti, arī viens bērns, pavēstīja Hersonas pilsētas padomes preses dienests.

 

"Ienaidnieka apšaudēs 15 hersonieši nogalināti, 35 cietuši, viņu vidū ir viens bērns," sacīja Hersonas pilsētas kara administrācijas priekšniece Halina Luhova.

Fiksēti 78 trāpījumi.

Vakar notikušās masīvās apšaudes rezultātā cietušas ģimenes mājas un daudzdzīvokļu nami, izraisījies liels ugunsgrēks, sacīja Luhova.

Steidzami vajadzēja evakuēt 58 herosniešus, arī 22 bērnus.

Krievija caurām diennaktīm ar artilēriju un daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām apšauda Hersonu un tās apkārtni.

Hersonas daudzdzīvokļu māju rajonus Krievijas karaspēks apšauda haotiski, cenšoties nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot Hersonas pilsētas un apgabala apšaudes, atzīmējis, ka tā ir zaudētāju atriebība. Viņš arī uzsvēris, ka Krievija neprot karot, bet vienīgais, ko tā spēj, ir terorizēt iedzīvotājus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.