Putins pauž Erdoganam vēlmi stiprināt ekonomiskos sadarbību

Pasaule
LETA 22:19, 05.08.2022 0

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien sacīja Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam, ka cer parakstīt vienošanos par tirdzniecības un ekonomisko saišu stiprināšanu.

 

Iepriekš tika prognozēts, ka Putina un Erdogana sarunās Sočos galvenie temati būs Krievijas iebrukums Ukrainā un Turcijas iespējamā jaunā operācija Sīrijā.

"Es ceru, ka mēs šodien spēsim parakstīt atbilstošu memorandu par mūsu tirdzniecības un ekonomikas saišu attīstīšanu," sacīja Putins. "Es ticu, ka [šodienas tikšanās] pavērs pilnīgi jaunu lappusi Turcijas-Krievijas attiecībās," savukārt norādīja Erdogans.

Putins arī pateicās Erdoganam par palīdzību centienos atsākt Ukrainas labības eksportu.

"Piegādes jau ir sākušās, es gribētu jums pateikties gan par to, gan arī faktu, ka vienlaikus tika pieņemts blakus lēmums par nepārtrauktām Krievijas pārtikas un mēslojuma piegādēm pasaules tirgiem," sacīja Putins.

Kremļa saimnieks arī cildināja dabasgāzes cauruļvada "TurkStream" projektu, norādot, ka Eiropai vajadzētu būt pateicīgai Turcija par nepārtrauktām Krievijas gāzes piegādēm.

Sagaidāms, ka Putinam un Erdoganam būs sarunas un darba pusdienas, tomēr kopīga preses konference rīkota netiks.

Putins un Erdogans pēdējo reizi tikās jūlijā Irānā trīspusējā samitā.

Tad Putins Erdoganam sacīja, ka Krievija ir pret jebkādu jaunu ofensīvu, ko Turcija varētu plānot pret kurdu kaujiniekiem Sīrijas ziemeļos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Lasiet arī

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.