"Tesla" pērn guvis rekordlielu peļņu

Pasaule
LETA 11:43, 27.01.2022 0

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" pērn strādājis ar 5,5 miljardu dolāru (4,8 miljardi eiro) peļņu, kas ir visu laiku augstākais līmenis kompānijas vēsturē, teikts trešdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

 

Peļņas kāpumu veicinājis spēcīgais pieprasījums pasaulē pēc elektriskajiem automobiļiem, uzņēmuma piegādāto automašīnu skaitam pērn pieaugot par 87%.

Tikmēr "Tesla" ieņēmumi pagājušajā gadā palielinājušies par 71% un sasnieguši 53,8 miljardus dolāru.

Pērn ceturtajā ceturksnī uzņēmuma peļņa pieaugusi vairāk nekā astoņkārtīgi - līdz 2,3 miljardiem dolāru, bet ieņēmumi pakāpušies par 65% un veidojuši 17,7 miljardus dolāru.

"Tesla" gan norāda, ka piegāžu tīklu problēmas turpinās negatīvi ietekmēt ražošanu arī 2022.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.

Ekonomika Norvēģijas arodbiedrība draud pret «Tesla» vērst protesta akcijas

Norvēģijas lielākā privāto sektoru pārstāvošā arodbiedrība "Fellesforbundet" trešdien paziņoja, ka bloķēs "Tesla" automašīnu tranzītu uz Zviedriju, ja ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums atteiksies Zviedrijā parakstīt darba koplīgumu.

Ekonomika Masks atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu

Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks ir atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu, kuru uz neilgu laiku bija ieguvis franču magnāts Bernārs Arno, pirmdien ziņoja aģentūra "Bloomberg".

Ekonomika Par maldīgām reklāmām uzņēmumam "Tesla" nosaka 2,1 miljona eiro naudassodu

Dienvidkorejas Godīgas tirdzniecības komisija (KFTC) otrdien piemērojusi ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumam "Tesla Motors" 2,85 miljardu vonu (2,1 miljons eiro) naudassodu par maldinošām elektrisko automašīnu reklāmām.