Krievija, Ukraina un EDSO apņemas atjaunot pamieru Austrumukrainā

Pasaule
LETA 18:47, 23.12.2021 1

Krievija, Ukraina un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) vienojušās atjaunot pamieru Austrumukrainā, kur Kijeva cīnās ar Krievijas atbalstītajām kaujinieku bandām, paziņojusi EDSO.

 

"Es biju gandarīts, ka dalībnieki pauda stingru apņēmību pilnībā ievērot pasākumus, lai stiprinātu 2020.gada 22.jūlija vienošanos par uguns pārtraukšanu," trešdienas vakarā paziņoja EDSO Ukrainas nodaļas vadītājs Miko Kinnunens.

Viņš uzsvēra, ka tas ir "ārkārtīgi nozīmīgi cilvēkiem, kas dzīvo abās kontaktlīnijas pusēs".

EDSO ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc Ukrainas, Krievijas un EDSO amatpersonu un pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas Tautas republiku pārstāvju tikšanās.

Kinnunens sacīja, ka prioritāte bijuši jautājumi, kas saistīti ar drošību un pamiera ievērošanu.

Austrumukrainas konfliktā vairākkārt tika paziņots par uguns pārtraukšanu, taču šīs vienošanās nav noturējušās. Pēdējais pamiers tika noslēgts 2020.gada jūlijā, bet sadursmes joprojām notiek.

Konfliktā kopumā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 1300 cilvēku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī