Venecuēlas valdība pārtrauc sarunas ar opozīciju

Pasaule
LETA 17:24, 17.10.2021 0

Venecuēlas valdība pārtraukusi Meksikā notiekošās sarunas ar opozīciju, protestējot pret to, ka Amerikas Savienotajām Valstīm izdots prezidenta Nikolasa Maduro tuvs sabiedrotais, kurš apsūdzēts naudas atmazgāšanā.

 
Foto: LETA

"Protestējot pret šo agresiju, mēs nepiedalīsimies rīt [svētdien] paredzētajā sarunu kārtā," sestdien paziņoja valdības sarunu delegācijas vadītājs Horhe Rodrigess.

Šādi Maduro valdība reaģējusi uz to, ka Kaboverde izdevusi ASV uzņēmēju Aleksu Saabu, kurš Savienotajās Valstīs apsūdzēts simtiem miljonu dolāru atmazgāšanā Maduro režīma labā un citos noziegumos. Saabs, kurš ir Kolumbijas pilsonis, tika aizturēts pagājušā gada jūnijā, kad viņa privātā lidmašīna ceļā uz Irānu nolaidās Kaboverdē uzpildīt degvielu.

Tiek uzskatīts, ka Saabam ir daudz informācijas par Maduro ģimenes nelikumīgajiem biznesa darījumiem un par to, kā Venecuēla pārdod naftu, apejot ASV sankcijas.

Jau ziņots, ka Venecuēlas opozīcija un Maduro režīma pārstāvji augusta vidū Mehiko ar Norvēģijas starpniecību sāka sarunas nolūkā atrisināt domstarpības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Venecuēlā protestos pret vēlēšanu rezultātu viltošanu 11 bojāgājušie

Venecuēlā notiekošajās demonstrācijās pret svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, drošības spēkiem raidot asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem, ir gājuši bojā 11 civiliedzīvotāji, otrdien paziņoja nevalstiskā organizācija (NVO) "Foro Penal".

Pasaule Venecuēlā protestos pret vēlēšanu rezultātu viltošanu viens bojāgājušais

Venecuēlā pirmdien notika protesta demonstrācijas pret svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, un, drošības spēkiem raidot asaru gāzi un gumijas lodes, viens protestētājs gājis bojā, pavēstīja nevalstiskā organizācija "Foro Penal".

Pasaule Venecuēlā par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju pasludināts Maduro

Venecuēlas vēlēšanu padome par svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētāju pasludinājusi līdzšinējo valsts galvu Nikolasu Maduro.

Pasaule Venecuēlā notiek prezidenta vēlēšanas

Venecuēlā svētdien notiek prezidenta vēlēšanās, kurās vienlīdzīgas iespējas uzvarēt ir gan līdzšinējam prezidentam Nikolasam Maduro, gan viņa galvenajam pretiniekam Edmundo Gonsalesam.