Eiropā sāk izskatīt Ķīnas "Sinovac" Covid-19 vakcīnu

Pasaule
LETA 18:43, 04.05.2021 0

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) otrdien paziņoja, ka sākusi izskatīt Ķīnas uzņēmuma "Sinovac" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, lai novērtētu tās efektivitāti un drošumu, kas ir pirmais solis uz tās iespējamu apstiprināšanu izmantošanai Eiropas Savienībā (ES).

 
Foto:

Kā pavēstīja EZA, tās lēmums ir balstīts uz sākotnējiem laboratorisko pētījumu un klīnisko pētījumu rezultātiem.

"Šie pētījumi rāda, ka vakcīna izraisa antivielu veidošanos un var palīdzēt aizsargāties pret slimību," pavēstīja EZA.

Aģentūra norādīja, ka pagaidām nav iesniegts pieteikums vakcīnas laišanai ES tirgū.

Tā dēvētās pakāpeniskās izskatīšanas laikā zāļu ražotāji pa posmiem sniedz savu pētījumu datus, nevis gaida līdz pētījumu beigām, lai paātrinātu procesu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijai piegādātas pirmās 1400 vakcīnas pret pērtiķu bakām

Latvija ir saņēmusi pirmās 1400 vakcīnu devas pret pērtiķu bakām, kas būs pieejamas riska grupu iedzīvotāju vakcinācijai, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Sabiedrība Latvija ziedos Nikaragvai Covid-19 vakcīnas 16,6 miljonu eiro vērtībā

Lai palīdzētu globāli ierobežot Covid-19 izplatību, Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 vakcīnu "Comirnaty" devas, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Sabiedrība Latvija plāno ārvalstīm pārdot vakcīnas pret Covid-19

Veselības ministrija (VM) sagatavojusi grozījumus likumā, kas pavērtu zaļo gaismu vakcīnu pret Covid-19 pārdošanai ārvalstīm.

COVID-19 EK piešķīrusi tirdzniecības atļauju "Nuvaxovid" vakcīnai pret Covid-19

Eiropas Komisija (EK) ir piešķīrusi tirdzniecības atļauju ar nosacījumiem "Nuvaxovid" vakcīnai pret Covid-19, kuru izstrādājis uzņēmums "Novavax" un kas ir piektā Eiropas Savienībā (ES) atļautā Covid-19 vakcīna.