Katastrofu radītie zaudējumi pērn pasaulē pieauguši par 35%

Pasaule
LETA 13:51, 31.03.2021 0

Dabas un cilvēku radītās katastrofas pērn pasaulē radījušas zaudējumus 202 miljardu ASV dolāru (172 miljardu eiro) apmērā, kas ir par 35% vairāk nekā pirms gada, liecina otrdien publiskotā Šveices pārapdrošināšanas kompānijas "Swiss Re" apkopotā informācija.

 
Foto:

Apdrošināšanas kompānijas segušas katastrofu nodarītos zaudējumus 89 miljardu dolāru apmērā, kas ir visu laiku piektais augstākais līmenis.

Dabas katastrofu radītie zaudējumi pērn palielinājušies par 48%.

Šie zaudējumi pieauguši saistībā ar neierasti lielu vētru, savvaļas ugunsgrēku un viesuļvētru skaitu, norāda "Swiss Re".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Vilciena avārijā Ēģiptē gājuši bojā 11 un ievainoti 98 cilvēki

Pasažieru vilcienam noskrienot no sliedēm, Ēģiptē svētdien gājuši bojā 11 un ievainoti 98 cilvēki paziņojusi Veselības ministrija.

Pasaule Atrastas Indonēzijā avarējušās lidmašīnas atlūzas

Nirēji atraduši ķermeņa daļas, atlūzas un apģērbu ūdeņos, kur nogrimusi Indonēzijā sestdien avarējusī lidsabiedrības "Sriwijaya Air" lidmašīna "Boeing 737-500" ar 62 cilvēkiem.

Pasaule Igaunija satricināta: prāmis "Estonia" varēja nogrimt pēc sadursmes ar zemūdeni

Prāmja "Estonia" katastrofu 1994.gada 28.septembrī varēja izraisīt sadursme ar zviedru zemūdeni - šādu pieņēmumu pirmdien izteicis kādreizējais katastrofas izmeklēšanas komisijas vadītājs Marguss Kurms, komentējot jaunāko informāciju saistībā ar "Estonia" bojāeju.